Landshypotek inbjuder till lösningar för pressade mjölkbönder

Landshypotek vill hjälpa pressade mjölkföretagare. I ett brev till kunder som är mjölkföretagare inbjuder Landshypotek till diskussion om nya lösningar i en tillfälligt tuff situation.

PRESSMEDDELANDE 2012-08-31

Landets mjölkbönder är pressade. Sänkta mjölkpriser och högre kostnader skapar likviditetsproblem. I dagarna går brev ut till de cirka 2000 mjölkföretagare som har lån hos Landshypotek.

- Vi tror på mjölknäringen och nu gäller att rädda alla i grunden livskraftiga företag att hålla ut i en tillfällig likviditetssvacka, säger Kjell Hedman, vd för Landshypotek.

Landshypotek inbjuder till diskussion för individuella lösningar för den enskilde mjölkföretagaren. I verktygslådan för att gemensamt finna fördelaktigare lösningar finns bl.a. att gå igenom samtliga krediter och samla leverantörsskulder till banklån, se över amorteringsplaner och belåna EU-stödet.

Vi känner ansvar för våra kunder både i med- och motgång. Nu är mjölkbönderna är pressade och vi vill efter individuell bedömning bidra på det sätt vi kan, säger Kjell Hedman.

Brevet går i dagarna ut via distrikten och Landshypoteks kundrådgivare på de lokala kontoren är beredda för diskussionen med mjölkföretagarna.

”Du som mjölkföretagare är välkommen att höra av dig till oss på Landshypotek för att diskutera igenom din situation. Landshypotek vill hjälpa till och försöka hitta lösningar som kan ge effekt för ditt företag - nu direkt eller på längre sikt”, står bl.a. i brevet.