Landshypotek prisar årets landsbygdsföretagare på Gotland

Landshypotek har beslutat att utse Magni och Åsa Gustavsson till årets landsbygdsföretagare på Gotland.  Magni och Åsa Gustavsson driver Hulte Eko, med gårdsbutik och ekologisk odling av bl.a. potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Utmärkelsen delas ut vid regionala mötet i Visby ikväll.

PRESSMEDDELANDE 4 APRIL 2012

Landshypoteks motivering till utmärkelsen är ”Med ett stort engagemang och brinnande intresse har de byggt upp sitt företag. De har tagit tillvara på gårdens förutsättningar och inriktat sig på ekologiska grönsaker. De är också goda ambassadörer för lantbruket och har gett sommarjobb åt ungdomar.”

-   Magni och Åsa Gustavsson visar genom den konsekventa satsningen på ekologisk odling på möjligheterna för lantbrukare att söka sig nya vägar. Intresset för deras verksamhet har varit stor och satsningen inspirerande, säger Erik Olsson distriktschef för Landshypotek region Gotland.

Magni och Åsa Gustavsson kommer att diplomeras som årets landsbygdsföretagare på Landshypoteks regionala möte ikväll 18.00, Restaurang Hwitstjärna, Visby.

För ytterligare information och kommentarer:

Erik Olsson, distriktschef Gotland, 0498-20 75 77, 070-775 77 94