Landshypotek Bank lyfter landsbygdshjältar på Elmia Lantbruk Maskin & Fält

Den 22-25 oktober arrangeras en av höstens höjdpunkter för lantbrukare: Elmia Lantbruk Maskin & Fält i Jönköping. Landshypotek Bank deltar och arrangerar aktiviteter under mässans fyra dagar. I Landshypotek Banks monter kommer hjältar som bidrar till att utveckla landsbygden att lyftas fram. 

Landshypotek Bank är jord- och skogsbrukarnas egen bank och arbetar varje dag för ett rikare liv på landet. Landshypotek Bank har finansierat satsningar på landsbygden i 178 år och närmare var tredje gård på landsbygden är finansierad av Landshypotek Bank. Tillsammans bidrar de alla gårdarna och personerna bakom dem till en levande landsbygd med välskötta skogar, svenskproducerad mat och en öppen landsbygd.

På Elmia Lantbruk kommer Landshypotek Bank att lyfta fram hjältar som på olika sätt berikar landsbygden. De som äger och vårdar skog, odlar närproducerad mat eller bidrar till landsbygdens företagande på annat sätt. I montern samlas berättelser med bilder och i slutet av varje dag prisas några av dem som bidragit till dagens ”landsbygdshjälte” på mässan. Hjälteberättelserna publiceras även på landshypotek.se.

- Över hela landet finns många beundransvärda landsbygdshjältar som brukar jord och skog, så att vi andra också kan njuta av allt naturen och djuren ger. Vi vill lyfta fram goda exempel och initiativ som bidrar till en rikare landsbygd, både i stort och smått, säger Annika Vangstad, marknads- och utvecklingschef på Landshypotek Bank.

Välkommen till Landshypotek Bank på Elmia Lantbruk Maskin och Fält i monter B02:62. I montern finns Landshypoteks medarbetare och förtroendevalda på plats och möter besökare och utser landsbygdshjältar. Familjemedlemmar från Brostorps Gård deltar också i montern och bjuder på smakprov på sin klassiska ostkaka som bakats inom släkten i flera generationer.

- Med sitt familjeföretag och närproducerade råvaror bidrar Brostorps Gård till att sätta den lilla orten Ydre Kommun på kartan. Vi ser dem som ett gott exempel på hjältar som bidrar till att hålla landsbygden levande, tillägger Annika Vangstad.

Öppettider Elmia
22 oktober 10-17
23 oktober 09-17
24 oktober 09-17
25 oktober 09-15