Liza Nyberg ny VD för Landshypotek Bank

Liza Nyberg blir ny VD på Landshypotek Bank. Hon kommer närmast från Danske Bank och tjänsten som ansvarig chef för privatmarknaden i Sverige. Hon tillträder som VD på Landshypotek Bank under hösten.

- Landshypotek Bank är i stark utveckling och jag ser fram emot att fortsätta att bygga en modern bank för jord- och skogsbrukare och för den svenska sparmarknaden. Jag är givetvis glad att få möjlighet att leda Sveriges tionde största bank, säger Liza Nyberg.

Liza Nyberg tillträder sin tjänst på Landshypotek Bank den 1 november. Hon efterträder Kjell Hedman, som varit VD för Landshypotek Bank sedan 2010.

- Liza Nyberg har en gedigen bankerfarenhet. Vi gläder oss mycket över att hälsa Liza välkommen till oss på Landshypotek Bank, säger Henrik Toll, styrelseordförande för Landshypotek Bank.

Förutom gedigna bankerfarenhet har Liza Nyberg breda meriter som VD för Skandiamäklarna, Emric och Bokredit på Danske Bank. Sedan 2012 har Liza varit Head of Personal Banking med ansvar för Danske Banks privatmarknad i Sverige.