Höstmöte

Höstmötet 2021

Till Landshypoteks Höstmöte bjöd vi in några av våra vänner i de gröna näringarna för att tillsammans summera lantbruksåret som gått och ta sikte på 2022. 

I studion mötte vi makroekonomer, lantbruksföretagare och andra sakkunniga inom utvecklingen av de gröna näringarna som utifrån sina perspektiv tillsammans med oss summerade lantbruksåret som varit. Vi ställer oss och våra inbjudna gäster frågor som: Hur har lantbruksåret varit? Hur har det ekonomiska läget utvecklats, och hur har det påverkat lantbruksföretagen? Vad har diskuterats inom politiken och vad innebär det för svenskt lantbruk? 

Hela sändningen

Del 1: Så påverkar ekonomin samhället och lantbruket

Kommentarer på det makroekonomiska läget från Annika Winsth, chefsekonom Nordea, och Jens Magnusson, chefsekonom SEB.

Samtal i studion om det ekonomiska läget, trender i samhället och dess påverkan på lantbruksföretagen med Per Lindblad, vd Landshypotek, Isabel Moretti, vd Svenskt Kött och Lars Bjerke, vd Fyrklövern.

Del 2: Känslan i lantbruket

Nedslag hos lantbruksföretagare runt om i landet för att höra om deras lantbruksår och vad de tror kommer påverka dem som mest den närmsta tiden. Samtal från studion med Karin Wijkander, regionchef Landshypotek och Bo Lemar, lantbrukare och förtroendevald i Landshypotek.

Del 3: Trender och opinion inom de gröna näringarna

Martin Kihlberg, chefsjurist och hållbarhetschef Landshypotek, Lena Johansson, ledarskribent Land Lantbruk, Emma Wiesner, europaparlamentariker och Jakob von Engeström, lantbrukare och förtroendevald Landshypotek möttes för ett samtal om de politiska frågor och aktuella händelser som påverkar debatten om skogens roll i samhället.

Del 4: Året som gått hos Landshypotek Bank

En inblick i året hos Landshypotek, med Per Lindblad, vd Landshypotek Bank och Per-Olof Hilmér, ordförande Landshypotek Ekonomisk Förening.