Tillbakablick från Elmia Lantbruk

Vad roligt det var att träffa så många Landshypotekare och andra inom näringarna på Elmia Lantbruk – den stora fackmässan för alla med ett intresse i lantbruksföretagande, djurhållning och gårdsliv. För dig som inte var på plats eller hann lyssna på livesamtalen som hölls i vår monter om ränte- och marknadsläget och framtidens lantbruk och nästa generation bönder kan du se dem i efterhand här. 

Elmia Lantbruk är mässan som vill skapa förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk. Ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Ett lantbruk där det finns plats för ett stort hjärta för näringen och en nyfikenhet på innovativa vägar framåt. Temat för året var utmaningar och möjligheter kopplat till klimat och hållbarhet. Mer om temat finns att läsa på elmia.se.

Landshypoteks kundansvariga och förtroendevalda från olika håll i landet var på plats under mässans alla dagar för  att prata lantbruksekonomi och nätverka med besökarna och andra utställare. 

Tack för alla fina diskussioner och delade perspektiv!

Se livesamtalen från Elmia Lantbruk i efterhand

Med spaning på räntemarknaden

När: Hölls onsdagen den 19 oktober i Landshypoteks monter B0338. 

Här kan du ta del av samtalet om vad som präglar räntemarknaden. Ekonomi, räntor och inflation är något som diskuteras överallt just nu. I en tid med en större osäkerhet vill vi bidra till att dela den kunskap vi har så att du kan göra en bedömning om hur den kan komma att påverka dig och ditt lantbruksföretag. Stefan Malmström, affärschef jord och skog på Landshypotek Bank, leder samtalet med Åke Källström, ränteanalytiker på Landshypotek Bank.

Framtidens lantbruk och nästa generations bönder

När: Hölls torsdagen den 20 oktober i Landshypoteks monter B0338. 

Ingen framtid utan nästa generations bönder. Vi bjöd in Elisabeth Hidén, ordförande för LRF Ungdomen, till oss för att samtal med Landshypoteks Banks vd Per Lindblad om nästa generations företagare inom de gröna näringarna. Vi befinner oss i en alltmer snabbrörlig värld och en klimatfråga som inte kan vänta. Vad behöver nästa generation för att säkerställa ett konkurrenskraftigt lantbruk även imorgon? Här kan du ta del av hur diskussionerna gick mellan dem. 

Relaterade artiklar

Läs mer

Finansiering av ditt första lantbruk, vilka frågor ställer banken?

Läs mer
Läs mer Man framför gul port på röd lada

Regenerativt jordbruk - ur en lantbrukares perspektiv

Läs mer
Läs mer

Fyra viktigaste politiska frågorna enligt lantbrukarna

Läs mer