En ekonomisk förening

Tillsammans äger vi Landshypotek Bank

Alla som lånar till jord och skog hos oss blir medlemmar i Landshypotek Ekonomisk Förening och äger sin egen bank. En bank som är jord- och skogsbrukarnas bank – på riktigt. En bank vars syfte är att erbjuda konkurrenskraftig finansiering av svenskt jord- och skogsbruk och där vinsten går tillbaka till medlemmarna – och till att fortsätta utveckla den gemensamt ägda banken. Den cirkulära ekonomin är grunden i vår affärsmodell och något vi är stolta över.

Länk
Föreningsdemokratin

Så här fungerar vår förening

Läs mer om hur vi i föreningen är organiserade och hur vi på olika sätt jobbar för Landshypotek.

Länk
För dig som medlem

Aktuellt för dig som medlem

Ta del av nyheter och aktuella händelser från föreningen, intressanta artiklar och reportage från de gröna näringarna.

 

Landshypotek arbetar för medlemsvärde med:

  • Möjlighet att Investera och ta del av bankens vinst
  • Kompetens och ett brett kontaktnät
  • Föreningsdemokrati – möjligheten för alla att påverka Landshypoteks utveckling
  • Erfarenhetsutbyte inom jord och skog vid medlems- och kundmöten som banken och föreningen arrangerar
  • Särskilda villkor för medlemmar bl.a. för skogskonto och sparande

Genom din insats i Landshypotek kan du ta del av bankens vinst

Som medlem och låntagare har du en insats i Landshypotek. Du kan Investera och öka på din insats upp till fyra procent av ditt totala lånebelopp i banken. Investeringen sker i Landshypotek Ekonomisk Förening. Du kan välja att göra flera insättningar under året eller betala in hela beloppet direkt. På din investering får du möjlighet till årlig utdelning baserat på Landshypoteks resultat. Genom att öka den egna insatsen går det att påverka hur stor del av utdelningen just du får. De senaste åren har vi delat ut över 1 miljard kronor till Sveriges jord- och skogsbrukare. 

Kompetens och ett brett kontaktnät

Med 75 kundansvariga, specialiserade på finansiering av jord- och skog, och 120 förtroendevalda medlemmar verksamma inom de gröna näringarna runt om i landet har du tillgång till en unik kompetens och ett brett kontaktnät. 

Medlemsmöten och föreningsdemokrati

Landshypotek är till för dig som medlem. Varje år möts medlemmarna till regionmöten runt om i landet och utser då bl.a. representanter till föreningsstämman. Förtroendevalda i föreningen har en demokratisk uppgift att representera medlemmarna som ägare av Landshypotek Bank. 

Landshypotek Bank arrangerar många lokala träffar under året, där medlemmarna möts för att utbyta erfarenheter i aktuella frågor inom de gröna näringarna och ta del av nyheter inom banken. 

Bättre medlemserbjudanden

Som medlem får du särskilt goda villkor på några av våra tjänster, till exempel på sparkonto och skogskonto.