Man utomhus med får i bakgrunden

Upptäck fördelarna med Landshypotek

En bank som förstår dig.

Landshypotek är en bank som inte liknar någon annan. Vi är jord- och skogsbrukarnas bank. På riktigt. Tack vare vår unika affärsmodell blir du som lånar till jord och skog eller ditt gårdsboende också medlem i Landshypotek och ägare av banken. Det ger dig flera förmåner. Tillsammans med andra äger du en bank som har fullt fokus på att skapa goda finansiella villkor för dig, där du genom din insats kan ta del av bankens vinst. 

244 miljoner i utdelning till Landshypoteks medlemmar

Med utgångspunkt i flera års stadig tillväxt och 2023-års starka resultat har stämman beslutat att 244 miljoner kronor ska delas ut till medlemmarna, de som lånar till gårdar och skog hos oss. Det innebär att en  rekordstor utdelning betalas ut till medlemmarna i slutet av maj. 

Så fungerar utdelningen

Det här vinner du på att vara en av 34 000 ägare

Du kan ta del av bankens vinst

Alla som lånar till lantbruksfastighet har en medlemsinsats i Landshypotek. Det är utifrån den insatsen du genom utdelning kan ta del av bankens vinst. Du kan själv öka insatsen upp till fyra procent av ditt lånebelopp i banken.

Läs mer om att ta del av bankens vinst

Bättre villkor

Landshypotek grundades redan 1836 av svenska lantbrukare som ville ha trygga och bra finansieringslösningar. Som medlem får du en extra förmånlig ränta på skogskonto och sparkonto.

Se aktuella sparräntor

Gemenskapen skapar kunnande

Med 80 kundansvariga i banken och 120 förtroendevalda medlemmar verksamma inom de gröna näringarna runt om i landet har du tillgång till en unik kompetens och ett brett kontaktnät. 

Möt några av våra kundansvariga

Kooperationen gör oss ett med kunderna

Landshypotek är en kooperativ bank utan andra ägare än låntagarna själva. Att vara ett med kunderna har byggts in i vår affärsmodell och vårt sätt att fungera. 

Låna till jord och skog

Vad kan vi hjälpa dig med?

Relaterade artiklar

Läs mer Hand som rör vid nysådda växter i plantbrätte

Din insats ger dig mer av Landshypotek

Läs mer
Att äga sin egen bank Grön gräsmatta med röd gård och träd

Varför är det viktigt att äga sin egen bank?

Att äga sin egen bank
Läs mer Vinterlandskap i solnedgång

Investera i energiproduktion?

Läs mer