Upplev fördelarna med Landshypotek

Lantbruksbanken

Landshypotek är jord- och skogsbrukarnas bank. På riktigt. Tack vare vår unika affärsmodell blir du som lånar till jord och skog också medlem i Landshypotek och ägare av banken. Det ger dig flera förmåner. Tillsammans med andra äger du en bank som har fullt fokus på att skapa goda finansiella villkor för dig, där du genom din insats kan ta del av bankens vinst. 

Det här vinner du på att vara en av 37 000 ägare

Du kan ta del av bankens vinst

Landshypotek drivs av att du ska få goda och trygga finansieringsvillkor. Alla som lånar till jord och skog har en medlemsinsats i Landshypotek. Det är utifrån den insatsen du genom utdelning kan ta del av bankens vinst. Du kan själv öka insatsen upp till fyra procent av ditt lånebelopp i banken. De senaste åren har Landshypotek delat ut över 1,2 miljarder till kunderna tillika bankens ägare, svenska jord- och skogsbrukare.

Läs mer om att ta del av bankens vinst

Bättre villkor

Landshypotek grundades av svenska lantbrukare för att erbjuda dem bra finansieringslösningar. Det har vi gjort i snart 200 år och fortfarande med goda villkor och trygg finansiering som syfte med verksamheten. Som medlem får du en bättre ränta på redan god ränta för skogskonton och sparkonto för medlemmar. 

Se aktuella sparräntor

Gemenskapen skapar kunnande

Med 75 kundansvariga i banken och 120 förtroendevalda medlemmar verksamma inom de gröna näringarna runt om i landet har du tillgång till en unik kompetens och ett brett kontaktnät. 

Möt några av våra Kundansvariga

Kooperationen gör oss ett med kunderna

Landshypotek bildades av kunderna inom jord och skog, och ägs av kunderna inom jord och skog. Att vara ett med kunderna har byggts in i vår affärsmodell och vårt sätt att fungera. 

Låna till jord och skog

Vad kan vi hjälpa dig med?

Läs mer

147 miljoner i återbäring till hösten

Läs mer
Läs mer

Fastränteplacering: Ett förmånligt sparande för dig som medlem i Landshypotek

Läs mer
Läs mer

Tillsammans för ett ännu bättre Landshypotek

Läs mer