Välkommen till jord- och skogsbrukarnas bank

Det här vinner du på att vara en av 37 000 ägare

Landshypotek är jord- och skogsbrukarnas bank. På riktigt. Vi som äger banken är mjölkbönder, grisproducenter, kycklinguppfödare, mångsysslande gårdsägare, fritidslantbrukare, skogsägare – och allt däremellan. När du lånar till jord och skog blir du också medlem och ägare av banken. Det är inget som gör något krångligare för dig. Tvärtom. I vår unika affärsmodell sätts du i centrum både som kund och ägare. Tillsammans med andra äger du en bank som har fullt fokus på att skapa goda finansiella villkor för dig. Förutom att låna kan du genom din insats ta del av bankens vinst. 

  • Med fokus på jord och skog

Landshypotek grundades av lantbrukare för att erbjuda bra finansiering till lantbrukare. Det har gått snart 200 år. Men fortfarande är goda villkor och trygg finansiering syftet med verksamheten. Lantbrukare agerar tillsammans, i dag genom att äga en bank.

  • Gemenskapen skapar kunnande

Med 75 kundansvariga i banken och 120 förtroendevalda medlemmar verksamma inom de gröna näringarna runt om i landet har du tillgång till en unik kompetens och ett brett kontaktnät. 

  • Du kan ta del av bankens vinst

Landshypotek drivs inte av vinstintresse med utdelning till aktieägare, utan för att du ska få goda och trygga finansieringsvillkor. Alla som lånar till jord och skog har en medlemsinsats i Landshypotek. Det är utifrån den insatsen som du kan ta del av bankens vinst genom utdelning. Du kan själv öka insatsen upp till fyra procent av ditt lånebelopp i banken. Landshypotek har de senaste åren delat ut mellan 135 – 164 miljoner årligen till kunderna.

  • Kooperationen gör oss ett med kunderna

Landshypotek bildades av kunderna och ägs av kunderna. Kunderna står därmed för såväl syftet som det ekonomiska intresset för verksamheten. Att vara ett med kunderna har byggts in i vår affärsmodell och vårt sätt att fungera.

Du har möjlighet att ta del av vinsten. Landshypoteks återbäring går inte till anonyma placerare, utan förstärker ekonomin på gårdar och landsbygderna runt om i landet. Det är där pengarna gör mest nytta. - Per Lindblad, VD

Vad kan vi hjälpa dig med?

Ska du besöka oss? Här hittar du våra adresser

 

Läs mer

141 miljoner av bankens vinst delas ut

Läs mer
Läs mer

Din insats ger dig mer av Landshypotek

Läs mer
Läs mer

Skogsägaren med respekt för naturen

Läs mer