Ny försäljningschef på ett växande Landshypotek

Fredrik Enhörning blir ny försäljningschef på Landshypotek. Han kommer att leda Landshypoteks försäljningsorganisation i utvecklingen för stärkt kundrelation och tillväxt med nya kunder. Fredrik Enhörning kommer närmast från att ha varit vd för Swedbank Finans AB.

PRESSINFORMATION 2012-09-04

Landshypotek utvecklas kraftigt. Fler produkter och tjänster erbjuds kunderna. Landshypotek har gått från att enbart erbjuda bottenlån till helhetslösningar inom jord- och skog, med allt för att finansiera, investera, spara och försäkra. Jord- och skogsbrukarnas egna kreditinstitut vänder sig dessutom numera även till allmänheten med ett attraktivt sparerbjudande.

-   Vi gör en omfattande satsning på att utvecklas och växa. Jag är glad över att vi har lyckats rekrytera Fredrik Enhörning som både har den erfarenhet och det driv som krävs för att vi ska lyckas med vår ambition att kraftigt växa både i volym och med nya kunder, säger Kjell Hedman, vd på Landshypotek.

Fredrik Enhörning blir nu ansvarig för försäljningsorganisationen på Landshypotek med åtta distriktschefer, cirka 60 kundrådgivare och 18 kontor runt om i landet. Landshypoteks kundrådgivare är specialister på allt det som krävs för finansiering av jord- och skogsbruk.

Fredrik Enhörning har arbetat med försäljning och i säljledande befattningar i bank och finans under hela sitt yrkesliv. De senaste tio åren har Fredrik Enhörning varit vd för Swedbank Finans. Han har därmed tidigare arbetat med Landshypoteks nisch, finansiering av jord- och skogsbruk, bl.a. med maskinfinansiering.

-   Det är utmanande och spännande att nu ta uppgifter i ett företag i stark utveckling och med hög tillväxtambition i en tydlig nisch. Jag är glad att få arbeta med finansieringen av jord- och skogsbruksnäringen från ett annat håll än tidigare och ser fram emot att bidra till Landshypoteks utveckling med min erfarenhet och kompetens inom sälj- och marknad, säger Fredrik Enhörning.

Fredrik Enhörning har tillträtt som försäljningschef.