Landshypotek Bank har passerat tio miljarder i sparande från allmänheten

Många nya sparkunder vill spara för landsbygden och attraheras av Landshypotek Banks goda villkor samt enkelhet i att öppna konto direkt på webben. Allt sedan Landshypotek Bank lanserade den nya digitala banken förra året har inlåningen stadigt växt. Nu har det totala saldot på Landshypotek Banks sparkonton passerat tio miljarder kronor.

I början av 2014 presenterade Landshypotek Bank den nya digitala banken för där det bara tar några minuter att öppna sparkonto och komma igång med sitt sparande. Allt sedan dess har sparandet växt. I den senaste statistiken uppgår nu det totala sparandet i Landshypotek Bank till över tio miljarder kronor.

- Vi fortsätter att växa på marknaden och ta marknadsandelar. Det stärker oss som bank och ger oss bättre möjligheter att finansiera satsningar på svenska landsbygden. Vi är starka som jord- och skogsbrukarnas bank, men det är glädjande att så många andra hushåll så snabbt också har hittat till oss och gillar våra sparalternativ, säger Liza Nyberg, vd på Landshypotek Bank.

Landshypotek Banks sparande är öppet för alla, omfattas av statliga insättningsgarantin och har rörlig ränta helt utan bindningstider eller uttagsavgifter. Ett sparande hos Landshypotek Bank stärker banken och bidrar därmed till att utveckla den svenska landsbygden med välskötta skogar, svenskproducerad mat och öppna landskap.