Anna och Gary Mathers från Överstekvarns Chili är årets landsbygdsföretagare på Gotland

Landshypotek Bank har utsett Anna och Gary Mathers från Överstekvarns Chili till årets landsbygdsföretagare på Gotland. Parets satsning på både en stark smakupplevelse och stark företagaranda ligger bakom priset. Ceremoni med prisutdelning ägde rum i gårkväll när Landshypotek Bank höll regionmöte i Roma.

Varje år uppmärksammar Landshypotek Bank landsbygdsföretagare på Gotland och delar ut priset i samband med årets regionmöte. I år tilldelas priset till Anna och Gary Mathers som efter flera år utomlands flyttade tillbaka till Gotland för att satsa på chiliodling. Deras företag Överstekvarns Chili har byggts upp från grunden, steg för steg med olika produkter och idag driver de ett framgångsrikt familjeföretag som specialiserat sig på ekologisk chiliodling och småskalig livsmedelsproduktion.

Motiveringen till priset lyder: Anna och Gary Mathers bar på ett stort matintresse och en längtan hem till Gotland med något eget. Den välsmakande mixen blev Överstekvarns Chili. Där bjuder ni alltid på er själva och en stark smakupplevelse.

- Familjen Mathers är ett inspirerande exempel på landsbygdsföretagare som verkligen vågat satsa på idé och kämpat hårt för att etablera sig. Och det ger ju resultat. Idag är Överstekvarns Chili ett känt namn, både på ön och i andra delat av landet, säger Arne Nyroth, tf distriktschef på Gotland.

Priset delades ut på årets Regionmöte på Gotland som hölls på Grönt Center i Roma i gårkväll. På mötet fick medlemmarna ta del av utvecklingen i den egen medlemsägda banken, Landshypotek Bank.