Landshypotek Bank satsar på att engagera landsbygdsföretagare

Landshypotek Bank satsar på att engagera landsbygdsföretagare att visa upp sin verksamhet och därmed all den företagarkraften som finns på landsbygden. Tävlingen Din gård, din möjlighet engagerar både företagare och konsumenter som är intresserade av gröna näringarna och landsbygden.

Landshypotek Bank är specialiserad på utlåning till företagare inom jord- och skogsbruk. Det är näringar i stark förändring. Verksamheterna blir mer publika och kräver allt mer av den enskilda företagaren. Landshypotek Bank erbjuder i tävlingen Din gård, din möjlighet en webbplattform för att visa upp och skapa engagemang och inspiration kring det företagandet. Alla inbjuds att rösta på landsbygdsföretagarnas bidrag och lockar därmed till engagemang utanför näringen.

– Vi har valt landsbygden och möter varje dag fantastiska företagare. Vi vill ge en möjlighet för fler att se det företagandet och uppleva den förändring som sker av företagandet på landsbygden, säger Tomas Uddin, ny marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.

I marknadskommunikationen ingår även filmer kring landsbygdens hjältar. Några av dem, som också syns regionalt i kanal 4 just nu är familjen Karlsson, Sofia och Magnus, på Evenstorps Gård i Brålanda där kossor och hallon får dela på ladugården. När korna går på grönbete tar bärbuskarna över inomhus. Filmen går för närvarande regionalt i TV4 och på www.landshypotek.se

– I vår kommunikation lyfter vi fram landsbygdsföretagare. Vi kallar dem landsbygdens hjältar, företagare som genom att bruka jorden och skogen ger nytta till oss alla. Vi driver vår bankverksamhet för att det ska vara möjligt och vi vill både visa och engagera andra, även utanför näringen, kring det, säger Tomas Uddin.

På tävlingsplattformen på landshypotek.se/dinmojlighet är alla välkomna att beskriva sin gårds affärsidé och utveckling i bild och en kortare textbeskrivning. Nya inspirerande gårdar publiceras dagligen. De femtio bidragen som fått flest röster den 30 november bedöms av en jury som utser fem finalister. Juryn kommer även att välja ut ett ”wildcard” till finalen bland alla tävlande deltagare. Därefter får folket, genom sina röster, utse en vinnare bland finalisterna.

Förstapris i tävlingen är 50 000 kr och en kostnadsfri affärskonsultation. Andra och tredjepris är en egen hemmakock och en kostnadsfri affärskonsultation. Fjärde till sjätte pris är en kostnadsfri affärskonsultation.

Vinnaren utses i början av 2017.

Mer om tävlingen på landshypotek.se/dinmojlighet

Mer om landsbygdens hjältar http://www.landshypotek.se/var-kompetens/entreprenorskap/tavling/mot-familjen-karlsson/

Din gård, din möjlighet är framtagen tillsammans med Brand Club. Webbplatsformen är utvecklad av KnowIT. Samordnande från Landshypotek Bank är Anna Berglund. Filmen om familjen Karlsson har producerats tillsammans med Johan Palm och Paul Jerndal.

För ytterligare information och kontakt:

Tomas Uddin, Marknad- och kommunikationschef på Landshypotek Bank, 070-2992408