Ann Krumlinde ny ledamot i Landshypotek Banks styrelse

Vid Landshypotek Banks extrastämma den 30 oktober valdes Ann Krumlinde in som ny ledamot i bankens styrelse. Ann Krumlinde har en gedigen erfarenhet inom bankvärlden, bland annat som vd för Danske Bank i Sverige.

Landshypotek Bank är en av Sveriges tionde största banker och finansierar företagande på landsbygden, boende på gårdar och huslån till hela landet. Nu utökar banken sin styrelse med en ny ledamot, Ann Krumlinde.

– Det känns väldigt bra att Ann nu tar plats i vår styrelse. Hon har en lång erfarenhet från bankverksamhet och kommer kunna bidra värdefullt i den fortsatta utvecklingen av Landshypotek Bank, säger Henrik Toll styrelseordförande för Landshypotek Bank.

Ann Krumlinde har över 30 års erfarenhet från att arbeta inom bank och började arbeta på Östgöta Enskilds Bank 1986 som sedan förvärvades av Danske Bank 1997. Mellan 2012 och 2017 var hon vd för Danske Bank i Sverige och innan dess arbetade Ann Krumlinde som chef för företagsmarknaden, ställföreträdande informationschef och regionchef för östra Sverige på Danske Bank i Sverige. Idag har hon flera styrelseuppdrag bland annat för Bynk AB.

– Det känns spännande att nu ingå i Landshypotek Banks styrelse och att vara med och utveckla en medlemsägd bank. Jag har själv ett stort intresse för näringen då jag genom min familj har anknytning till jord och skog, så frågor om svensk mat- och djurproduktion ligger mig nära. Med 30 års bred erfarenhet inom bank och finans hoppas jag kunna bidra med nya kunskaper och insikter på Landshypotek Banks fortsatta utvecklingsresa, säger Ann Krumlinde.

Landshypotek Banks styrelse utökas med en styrelseledamot och har nu åtta styrelseledamöter totalt.

Ann Krumlinde


För ytterligare kontakt:
Sofie Essayh, kommunikatör och presskontakt, Landshypotek Bank, 070 2851363, sofie.essayh@landshypotek.se

Om Landshypotek Bank
Landshypotek Bank är en av de tio största bankerna i Sverige och har till huvuduppgift att finansiera Sveriges jord- och skogsbrukare. Banken erbjuder även sparande för alla och bolån till husägare. Kunderna i banken bidrar till att stärka de gröna näringarna och att vi alla därmed kan ta del av närproducerad mat och svenska skogsråvaror. Landshypotek Bank har 190 medarbetare på 19 orter i Sverige.