Landshypotek Bank inleder samarbete med försäkringsförmedlaren Säkra

Landshypotek Bank inleder nu ett samarbete som ger bankens kunder tillgång till livförsäkringar genom försäkringsförmedlaren Säkra.

Landshypotek Bank har finansierat landsbygdsföretag i över 180 år men är sedan hösten 2017 även ny som bolånebank för landets husägare. Nu inleder banken ett samarbete med Säkra för att genom försäkringsförmedlaren kunna erbjuda livskydd till sina kunder.

– En livförsäkring ger en bra grundtrygghet för efterlevande att exempelvis kunna bo kvar i huset vid ett dödsfall. Hos Säkra kan våra kunder både få hjälp med frågor och att teckna livförsäkringsavtal. Vi är glada att vi nu inlett ett samarbete som ger kunderna ytterligare möjligheter, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, privatmarknadschef på Landshypotek Bank.

Säkra är en av Sveriges största fristående kedjor inom försäkringsförmedling, fondplacering och finansiell rådgivning. Hos samarbetspartnern Säkra kommer bankens kunder att kunna teckna livförsäkringar och få hjälp med frågor kring ämnet både digitalt och på lokala kontor runt om i landet.

– Trygga avtal blir en trygghet både för sig själv och sina nära och kära. Vi hoppas med möjligheterna som kunderna har med vårt nya samarbete att kunna bidra med såväl trygghet som nytta och enkelhet för våra kunder, säger Johan Asklund, företagsmarknadschef på Landshypotek Bank.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att få hjälpa Landshypotek Banks kunder runt om i Sverige att öka den ekonomiska tryggheten, säger Peter Uvelid, VD på Säkra.

Läs mer om Livförsäkringen genom Säkra här

För ytterligare information:
Sofie Essayh, kommunikatör Landshypotek Bank, 070-285 13 63

Om Landshypotek Bank
Landshypotek Bank grundades 1836 och är en de tio största bankerna i Sverige. Banken har fokus på tjänster inom låna och spara. Kunderna lånar historiskt till jord och skog men nu även till hus. Banken ägs av 40 000 jord- och skogsbrukskunder, organiserade i en ekonomisk förening. Tillsammans stärker banken och kunderna de gröna näringarna och möjliggör därmed att vi alla kan ta del av närproducerad mat och svenska skogsråvaror. Landshypotek Bank har cirka 180 medarbetare på 19 orter i Sverige. 

Om Säkra
Säkra har funnits sedan 1990 och är en av Sveriges största fristående kedjor inom försäkringsförmedling, fondplacering och finansiell rådgivning. Säkra omfattar ett 60-tal lokala förmedlarbolag, med kontor på fyrtio platser över hela landet, som samverkar under det gemensamma varumärket Säkra. Säkra har över 200 medarbetare med många olika specialiteter inom sak- och livförsäkring samt finansiell rådgivning.