Per Lindblad tillträder som ny VD på Landshypotek Bank

Per Lindblad tillträder nu som ny VD på Landshypotek Bank. Han kommer närmast från SEB och har över 20 års erfarenhet av bank.

– Det ska bli riktigt kul att nu ta över som VD. Landshypotek Bank är mitt i en mycket spännande utvecklingsresa. Jag ser fram emot att fortsätta den utvecklingsresan för att tillsammans med medarbetarna fortsätta utvecklas till en ännu bättre bank för att spara och låna hos, säger Per Lindblad, ny VD Landshypotek Bank.

Landshypotek Bank är en bank i snabb tillväxt. Med en över 180-årig bakgrund som jord- och skogsbrukarnas bank och tusentals satsningar på verksamheter runt om i landet har banken nu välkomnat många fler kunder och nya kundgrupper. Under hösten gjordes en lyckad marknadsintroduktion för bolån.

Per Lindblad kommer närmast från SEB där han har varit ansvarig för segmentet Fastigheter. Per har varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, och haft olika positioner inom och utanför SEB. Därutöver har han haft olika roller såsom CFO på ett fastighetsbolag och som investerare inom private equity.

– Jag har jobbat med utveckling av bank och fastigheter i hela mitt yrkesliv och har samtidigt bakgrund och intresse inom jord och skog, säger Per Lindblad, som växte upp på en gård i Småland och själv har varit aktiv inom näringen.

– Jag tillbringar gärna min fritid på gården och är fortfarande aktiv inom skogsbruket. Skog och jakt är stora intressen för mig. Jag tror att min bakgrund både inom den gröna näringen och inom fastigheter kommer göra stor nytta för mig som VD för Landshypotek Bank.

Han tror på en fortsatt utveckling med kundfokus på Landshypotek Bank. Med den värdegrund som finns på banken finns en bra grund för utvecklingen.  

– Det finns en själ i Landshypotek. Kulturen som bygger på att bidra och hjälpa är väldigt stark, säger Per.

För mer information kontakta:
Sofie Essayh, Kommunikatör och presskontakt, Landshypotek Bank, 070 2851363