Solrosor på äng

För dig som medlem

Nyheter och aktuella händelser för dig som medlem

Som medlem ska du lätt kunna hålla dig uppdaterad kring vad som händer i banken, föreningen och de gröna näringarna i stort -  det som sammanför oss i Landshypotek. Här har vi samlat  några aktuella händelser som kan vara bra för dig att känna till.

Mer om vad som händer i och kring Landshypotek kan du även ta del av i de digitala nyhetsbreven som du får i din e-post, i  tidningen Medlemsaktuellt som kommer i din brevlåda 2 gånger/år, i nyhetsflödet och i våra sociala kanaler.

Läs mer om fastränteplacering av ditt insatskapital här Hand som rör vid nysådda växter i plantbrätte
Sätt av årets insatskapital redan nu!

Förmånlig fastränteplacering

Du som är medlem och har investeringsutrymme kvar upp till 4 % av ditt lånebelopp i Landshypotek har  möjligheten att redan nu placera ditt insatskapital till en fast ränta fram till årsskiftet. För 2023 är räntesatsen 4,25 procent.

Läs mer om insatskapitalet och att invetsera i Landshypotek Man tittar in i kameran med en flock får bakom sig
Om det så viktiga insatskapitalet

Tack för din insats!

Som en ekonomisk förening är medlemsinsatserna av en grundläggande betydelse för Landshypotek.  Efter att 2022 års insatser nu har summerats uppgår det belopp som ni medlemmar totalt har bidragit med till det så viktiga kärnprimärkapitalet till närmare 2 miljarder.

Läs mer om utdelningen här Tussilago
180 miljoner

Rekordstor utdelning i vår

Efter ett år med stark tillväxt och ett mycket gott resultat beslutade föreningsstämman om en rekordstor utdelning på 180 miljoner kronor. Utdelningsbeskeden publiceras i internetbanken och skickas ut postalt nu i maj.   

Se aktuella sparräntor här
Höjda sparräntor

Nu lönar det sig ännu mer att spara hos Landshypotek

 Den 15 maj höjde vi sparräntorna igen. Som medlem erbjuds du dessutom extra bra ränta på Sparkonto Jord och Skog och Skogskonto. 

Tillväxt, kapital och medlemsinsatser

Landshypotek växer med fler kunder, såväl i volym som resultat. Det gör oss både till en starkare och bättre bank, men tillväxt kräver också kapital.

I det årliga utdelningsbeskedet erbjuds alla medlemmar som ännu inte kommit upp i en insats motsvarande fyra procent av lånebeloppet i Landshypotek att öka sitt insatskapital. Det ligger sedan till grund för nästkommande års utdelning. Det går även att se hur stort investeringsutrymme du har i internetbanken.

För mer information, se landshypotek.se/investera

Kontakta oss

Har du frågor? Vår Kundservice hjälper dig helgfria vardagar 8.00−17.00.