Solrosor på äng

För dig som medlem

Nyheter och aktuella händelser för dig som medlem

Som medlem ska du lätt kunna hålla dig uppdaterad kring vad som händer i banken, föreningen och de gröna näringarna i stort -  det som sammanför oss i Landshypotek. Här har vi samlat  några aktuella händelser som kan vara bra för dig att känna till.

Mer om vad som händer i och kring Landshypotek kan du även ta del av i de digitala nyhetsbreven som du får i din e-post, i  tidningen Medlemsaktuellt som kommer i din brevlåda två gånger/år, i nyhetsflödet och i våra sociala kanaler.

Läs mer om att investera i Landshypotek Hand som rör vid nysådda växter i plantbrätte
Påverka din utdelning

Investeringen som kan stärka din ekonomi

Som medlem kan du investera upp till 4 procent av ditt lånebelopp i banken och påverka hur stor just din utdelning blir. Genom att öka din insats innan årsskiftet möjliggör du att både ditt kapital och den gemensamma nyttan växer.

Läs mer om insatskapitalet och att invetsera i Landshypotek Man tittar in i kameran med en flock får bakom sig
Om det så viktiga insatskapitalet

Tack för era insatser!

Som en ekonomisk förening är medlemsinsatserna av en grundläggande betydelse för Landshypotek.  Under 2022 bidrog ni medlemmar totalt med närmare två miljarder till det så viktiga kärnprimärkapitalet.

Läs mer om utdelningen här Tussilago
180 miljoner

Rekordstor utdelning

Efter Landshypoteks starka tillväxt och mycket goda resultat 2022 beslutade föreningsstämman om en rekordstor utdelning på 180 miljoner kronor. Utdelningsbeskeden publicerades i internetbanken och skickades ut postalt i maj.   

Se aktuella sparräntor här
Höjda sparräntor

Nu lönar det sig ännu mer att spara hos Landshypotek

I ett stigande ränteläge har även sparräntorna succesivt ökat. Som medlem erbjuds du dessutom extra bra ränta på Sparkonto Jord och Skog och Skogskonto. 

Tillväxt, kapital och medlemsinsatser

Landshypotek växer med fler kunder, såväl i volym som resultat. Det gör oss både till en starkare och bättre bank, men tillväxt kräver också kapital.

I det årliga utdelningsbeskedet erbjuds alla medlemmar som ännu inte kommit upp i en insats motsvarande fyra procent av lånebeloppet i Landshypotek att öka sitt insatskapital. Det ligger sedan till grund för nästkommande års utdelning. Det går även att se hur stort investeringsutrymme du har i internetbanken.

För mer information, se landshypotek.se/investera

Kontakta oss

Har du frågor? Vår Kundservice hjälper dig helgfria vardagar 8.00−17.00.