Två kvinnor på en åker

Gårdssnack

Landshypotek Bank finansierar lantbruksfastigheter runt om i hela Sverige, och genom vår långa erfarenhet och vårt breda nätverk i näringen har vi stor kunskap. Som vi gärna delar med oss av. Välkommen att ta del av våra Gårdssnack.

Avsnitt 10: med Wille Nummelin på Fyrklövern

För ett Gårdssnack om att investera i skog möttes Cecilia Rogne, kundansvarig Landshypotek, och Wille Nummelin, rådgivare på Fyrklövern. Tillsammans snackar de om de frågor som är bra att ställa sig inför skogsfastighetsköpet. Det börjar i syftet, som kan vara många. För att ta sig vidare till frågor om skogsbruksplaner, skatteplanering, långsiktig planering och tekniska beskaffenheter så som arrondering, brukande och skogsbilsvägar.

Bolla din investering i skog med oss

Låna till skog

 

Avsnitt 9: med Matilda Helgesson, Fyrklövern om investeringar i lantbruket

På den västmanländska gårdsplanen mötte Cecilia Rogne, kundansvarig på Landshypotek, Matilda Helgesson, rådgivare på Fyrklövern för att prata om investeringar i lantbruket. Hur går processen från idé till verklighet egentligen till, och vilka frågor är värdefulla att ställa sig längs vägen? Cecilia och Matilda guidar. 

I investeringstankar?

Vi bollar gärna din nästa investering med dig.

Låna till lantbruk

Avsnitt 8: Fastighetsmäklare Mats Nilsson

Tidigare i år träffade Karin Westman, chef för Landsbygsboende på Landshypotek, Mats Nilsson, fastighetsmäklare på Areal. Till mötet på gårdsplanen hade Karin med sig några av de frågor vi ofta får och svarar på i vår vardag relaterade till tiden inför köpet av en lantbruksfastighet, för att dela mäklarens svar med er. Hur beskriver fastighetsmäklaren skillnaden mellan att köpa en villa och en lantbruksfastighet och vilka är hans bästa råd inför jakten på ditt nästa lantliga boende?

Hittat lantbruksfastigheten för dig?

Låna till gård

Avsnitt 7: med juristen Marie Kuronen Lund - om ägarskiften

I snart 200 år har vi finansierat lantbruksfastigheter runt om i landet och vet att frågorna kan vara många när du står inför ett generations- eller ägarskifte. När vi tidigare i våras mötte Marie Kuronen Lund, jurist på Argum, för ett Gårdssnack tog Karin med sig och ställde några av nästa generations gårdsägares vanligaste ägarskiftesfrågor. Vad är egentligen skillanden mellan köp och gåva, och vilka är för- respektive nackdelarna?

Är du nästa generations gårdsägare och har fler frågor?

Välkommen på webbinarium

Avsnitt 6:  med Markus Forsbäck, vd Areal - om fastighetsmarknaden

Till det här avsnittet av Gårdssnack bjöd vi in Markus Forsbäck som är VD på Areal, en av Sveriges största fastighetsförmedlare av lantbruksfastigheter, för att höra mer om läget på fastighetsmarknaden. Något som ständigt är aktuellt för oss som jord-och skogsbrukarnas egen bank. 

Finansiera din fastighet hos jord-och skogbrukarnas egen bank

Vi förstår dig och din fastíghet

Läs mer Man på åker med får
Lantbruk

Låna till lantbruk

Vi har hjälpt till att finansiera satsningar inom jord och skog i snart 200 år. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig och din verksamhet.

Läs mer Kvinna promenerar på åker
Nästa generation

Är du nästa generations gårdsägare?

Siktet inställt på att ta över föräldragården, intresserad av att köpa en befintlig lantbruksverksamhet eller bara nyfiken på att veta mer om vägen till att bli gårdsägare? Vi har samlat matnyttiga tips för dig.

Läs mer Gult hus i vinterlandskap
Bolån

Låna till hus

Vi vill att alla ska ha möjligheten till ett rikare liv. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig, oavsett om det gäller permanent- eller fritidsboende.