Låna till hus

Vi vill att alla ska ha möjligheten till ett rikare liv. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig, oavsett om det gäller permanent- eller fritidsboende.

Ansök här

Vad kan vi hjälpa dig med?

Ansök här
Låna

Låna till hus

Vill du låna till hus eller fritidshus? Hos oss behöver du inte ordna ett lånelöfte eller förhandla om räntan, utan får veta ditt pris direkt.

Ansök här
Börja spara
Spara

Spara

Det ska löna sig att spara. När du sparar hos oss får du en bra ränta och bidrar samtidigt till att utveckla Sveriges landsbygd.

Börja spara

En annorlunda bank

Alla i Sverige ska ha förutsättningarna att leva ett rikt liv. Därför har vi sedan starten 1836 hjälpt människor, verksamheter och landsbygden att växa. Tillsammans har vi samlat kunskap om vad som krävs för ett hållbart jord- och skogsbruk och lagt grunden för vår gemensamma framtid.

Bli kund
  • Hela landets bank

    Vi har våra rötter i landsbygden, men vårt hjärta klappar för hela landet. Oavsett vad ditt hjärta klappar för, finns vi där för dig hela vägen.

  • Hållbarhet på riktigt

    Vi verkar för ett hållbart jord- och skogsbruk och låter vinsten gå tillbaka till landsbygden. När du lånar av oss bidrar du bland annat till välskötta skogar och öppna landskap.

  • Tillsammans för ditt bästa

    Vi tror på långsiktiga relationer och vill att du ska trivas hos oss. Därför utgår vi alltid från dina förutsättningar när du lånar. Genom en transparent räntesättning slipper du också förhandla dig till den bästa räntan.

Se jämförelsen
Bolån

Så mycket kan bolånekostnaden skilja

Sedan Landshypotek i oktober 2017 tog klivet in på bolånemarknaden har vi stuckit ut genom att vara en av de aktörer som erbjuder de lägsta bolåneräntorna. I början av 2021 jämförde vi genomsnittsräntorna, och såg att det kan skilja 1000-lappar. 

Läs mer om oss
Om oss

Lär känna Landshypotek Bank

Landshypotek är en annorlunda bank. Vi är helt medlemsägda och vårt överskott går varje år tillbaka till landets jord- och skogsbrukare. Sedan några år tillbaka erbjuder vi även bolån till hus och sparande. Här är sju snabba fakta om oss och vår historia.

Läs artikeln
Byta bank

Två av tre har aldrig bytt bolånebank

Genom att vara aktiv på bolånemarknaden går det i många fall att få ner räntekostnaderna och tjäna tusenlappar. Trots det är det bara runt hälften av alla svenskar som har bolån som det senaste året funderat på att byta bank för sina bolån, enligt en ny undersökning. 

Kontakta oss

Har du frågor? Vår Kundservice hjälper dig varje vardag 08.00−17.00.