Gult hus med vit veranda och grönskande trädgård utanför Stockholm

Låna till ditt boende

Vi vill att alla ska ha möjligheten till ett rikare liv. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig, oavsett om du bor på gård eller i hus.

Bli kund

Vad kan vi hjälpa dig med?

Ansök här Villor i bostadsområde
Låna

För dig som bor i villa

Söker du lån till din villa eller ditt fritidshus? Vårt bolån passar dig som väljer bolånebank med både hjärtat och plånboken.

Ansök här
Ansök här Flygbild över åkerlandskap med gårdsboende och lantbruk
Låna

För dig som bor på gård

Bor du på gård? Vi erbjuder lån där din gårds förutsättningar och möjligheter sätts i fokus. Som kund blir du också medlem och kan genom din insats ta del av bankens vinst i samband med utdelning.

Ansök här

En annorlunda bank

Alla i Sverige ska ha förutsättningarna att leva ett rikt liv. Därför har vi sedan starten 1836 hjälpt människor, verksamheter och landsbygden att växa. Tillsammans har vi samlat kunskap om vad som krävs för ett hållbart jord- och skogsbruk och lagt grunden för vår gemensamma framtid.

Bli kund
  • Vårt fokus gör oss bättre

    Det ska vara enkelt att välja den bank som är bäst för dina olika behov. Vi erbjuder lån där fastigheten utgör grunden. Det har vi lång erfarenhet av och ställer därför inga helkundskrav.

  • Tillsammans för ditt bästa

    Vi tror på långsiktiga relationer och vill att du ska trivas hos oss. Därför utgår vi alltid från dina förutsättningar när du lånar av oss.

  • Hållbarhet på riktigt

    Vi verkar för ett hållbart jord- och skogsbruk och låter vinsten gå tillbaka till landsbygden. Som kund hos oss bidrar du bland annat till välskötta skogar och öppna landskap.

Läs mer om oss Gul kyckling i händer hålls fram emot blond flicka
Om oss

Lär känna Landshypotek Bank

Landshypotek är en annorlunda bank. Vi är helt medlemsägda och vårt överskott går varje år tillbaka till landets jord- och skogsbrukare. Sedan några år tillbaka erbjuder vi även bolån till hus och sparande. Här är sju snabba fakta om oss och vår historia.

Läs mer Landsbygd med hus och åkrar, Omne i Ångermanland
Guide

Byta bank för gården? Vi guidar

Några väljer bank en gång i livet, vissa gör det inte alls och allt fler gör ett aktivt val av bank för finansiering av sin gård. Gör valet av bank för ditt gårdsboende till ett medvetet val, du också. Vi har listat några saker att ta med sig inför valet av bank.

Läs mer Röd och vit ladugård
Frågor och svar

Varför kan räntan skilja sig mellan lån till hus och lantbruksfastighet?

Att räntan skiljer sig mellan bolån och bottenlån till jord och skog har sin förklaring i hur bolån fungerar och vad som är speciellt för lån på en jord- och skogsfastighet. Vi förklarar skillnaden i räntesättningen och vad den beror på.

Kontakta oss

Har du frågor? Vi är tillgängliga 8.00-17.00, alla helgfria dagar.