Flygbild över Öreälven och intill liggande skog i Västerbotten

Låna till skog och lantbruk

Vi har hjälpt till att finansiera satsningar inom jord och skog i snart 200 år. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig och din verksamhet.

Låna till lantbruk

Vad kan vi hjälpa dig med?

Läs mer och ansök här Gårdshus och lada med fält i förgrunden
Lantbruk och skog

Låna till lantbruk

Hos oss lånar du till din lantbruks- och skogsfastighet med hjälp av vår kunskap och till goda villkor. Vi förstår dig och din verksamhet som lantbrukare och boende på lantbruksfastighet.

Läs mer och ansök här
Låna till skog Skogsväg i barrskog
Skog

Låna till skog

Funderar du på att investera i skog eller utöka ditt befintliga skogsinnehav? Som jord- och skogsbrukarnas egen bank kan vi erbjuda flera finansieringslösningar.

Låna till skog
Läs mer och ansök här Åker i grönt, gult och brunt från ovan
Låna

EU-kredit - i väntan på EU-stöd

I väntan på ditt EU-stöd kan du ansöka om att låna upp till 80 % av det beräknade stödet i väntan på utbetalningen. Du ansöker enkelt digitalt.

Läs mer och ansök här
Öppna skogskonto Traktor och virke i skog
Skogskonton

Dela upp skogens intäkter över tid

När du avverkar hela eller delar av din skog får du en stor intäkt på en gång. Ett skogskonto gör det möjligt att fördela intäkten över tid.

Öppna skogskonto

Tillsammans för landsbygden

Alla i Sverige ska ha förutsättningarna att leva ett rikt liv. Därför har vi sedan starten 1836 hjälpt människor, verksamheter och landsbygden att växa. Tillsammans har vi samlat kunskap om vad som krävs för ett hållbart jord- och skogsbruk och lagt grunden för vår gemensamma framtid.

Bli kund
  • En av oss

    När du lånar av oss blir du samtidigt medlem och delägare. Eftersom vi är jord- och skogsbrukarnas bank får du de bästa förutsättningarna för just din verksamhet.

  • Experter på jord och skog

    Sedan starten har vi lärt oss allt som är värt att veta om jord och skog. Tillsammans löser vi allt från start och tillväxt till dagliga driftsfrågor och framtida ägarskiften.

  • Ett långsiktigt tänk

    Vi vill att du ska trivas hos oss. Därför utgår vi alltid från din situation, oavsett om det gäller lån eller sparande. Genom ett hållbart jord- och skogsbruk hjälps vi åt att hålla landsbygden levande.

Läs mer Man i varselkläder sågar i ett fällt träd
Med engagemang för skogen

Skogsfinansiering – mer än siffror och kalkyler

Som jord- och skogsägarnas bank har Landshypotek en särskild insyn i allt som har med skog och mark att göra – även det som inte syns i siffror och kalkyler. Möt Anders och Niklas som delar sitt stora skogsengagemang med sina kunder.

Läs mer Familj sitter utanför entrén  till ett rött hus med gröna dubbeldörrar.
Guide

Tio steg för ett lyckat generationsskifte

Att genomgå en generationsväxling innebär mycket att tänka på och stora beslut som ska fattas. Här är guiden för att lyckas göra skiftet på bästa sätt.

Länk Lantbrukare sitter ner i en hage med får i bakgrunden
Jord- och skogsbrukarnas bank

Upptäck fler fördelar med Landshypotek

När du lånar till jord och skog blir du också medlem och ägare av banken. Tillsammans med andra äger du en bank som har fullt fokus på att skapa goda finansiella villkor för dig. Förutom att låna kan du genom din insats ta del av bankens vinst.

Kontakta oss

Har du frågor? Vi är tillgängliga 8.00-17.00, alla helgfria dagar.