Bolåneutmanaren Landshypotek Bank: Stark tillväxt och konkurrenskraftiga snitträntor för september

Landshypotek Bank fortsätter att sticka ut på bolånemarknaden genom att både vara en annorlunda bank och ha ytterst konkurrenskraftiga räntor. Under september lånade banken i snitt ut till en ränta på 1,09 % på tre års bindningstid. Perioden visade på stor ökad efterfrågan på bankens bolån, särskilt på längre bindningstider.

I många jämförelser har Landshypotek Bank tidigare under året stuckit ut genom att erbjuda Sveriges i stort sett lägsta snitträntor på korta bindningstider. Banken fortsätter nu att också visa konkurrenskraftig genomsnittsränta för lån med längre bindningstider.

Lägst var snitträntan i september för bankens bolån med tre års bindningstid: 1,09 %. Snitträntan har även sjunkit för lån med 5 års löptid för att landa på 1,18 %. Lån med tre månaders bindningstid hade under månaden en genomsnittsränta på 1,24 %.

– Vi ser nu en väldigt stark efterfrågan på bolån. Med historiskt låg ränta på treåringen ser vi också att många passar på att binda. En stor andel av våra nytecknade bolån i september hade tre års bindningstid, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Under hösten har tillväxten inom bankens bolån ökat kraftigt. I september beviljade banken nya bolån för drygt 500 miljoner kronor.

– Vi märker också att många kunder efterfrågar ett alternativ på svensk bolånemarknad som lyckas kombinera bra ränta med sunda värderingar. Vi ser att kunderna idag uppskattar trygghet, långsiktighet och en bank som inte bara pratar hållbarhet – vårt överskott går tillbaka till de gröna näringarna över hela landet, fortsätter Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Landshypotek Banks räntesättning för bolån är helt öppen och gäller för alla bolånekunder. Utifrån belåningsgrad och bindningstid ser kunden direkt på hemsidan vilken ränta banken erbjuder. Det har lockat tusentals nya bolånekunder till banken, som under 2019 fortsatt att växa på bolånemarknaden. Landshypotek Bank har nu lånat ut över 5,5 miljarder kronor till svenska villaägare runt om i landet.

Se alla våra boräntor här.