Träd i skogen

De tolv bästa texterna från året som gått

Krönikor, reportage och nyhetsartiklar. Från kundbesök, grön skogsobligation, fakta om råvaror till den nystartade Lantbrukspanelen. Vi listar här årets tolv bästa och mest omtyckta texter 2018 som vi vill lyfta igen.

1

Under våren 2018 blev Landshypotek Bank den första banken i världen att ge ut en unik grön skogsobligation som bygger på svensk hållbar skog. Händelsen resulterade i flera nyheter. Den mest lästa nyheten under 2018 om den gröna obligationen handlar om hur den bidrar till samhället:

Landshypotek Bank ger ut en grön obligation som bidrar till ett mer hållbart samhälle

2

I början på sommaren instiftade banken ett nytt uppsatsstipendium för studenter med intresse för de gröna näringarna. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra den yngre generationens intresse för det svenska lantbruket och dess framtid. I samband med instiftan utsågs en första stipendiat;

Landshypotek Banks stipendiat Carl-Axel brinner för lantbruksföretagande

3

Banken firade i början av sommaren sin 1000e bolånefamilj genom att besöka familjen Bogren Andersson i sitt hem i Jönköping:

Annorlunda bankmöte för 1000:e bolånefamiljen

4

Under sommaren gav banken ut förts numret av magasinet Ett rikare liv. I numret fick läsarna läsa om Lisa Lemke som även prydde omslaget på tidningen:

Lisa Lemke: "Drömlivet finns på landet"

5

Under året har allt fler fått upp ögonen för Landshypotek Bank som bolånebank och det är allt fler som byter bank eller som har fler banker. Den här artikeln om anledningarna till varför är en av årets mest lästa:

Därför väljer allt fler nytt för sina bolån - det är enklare än du tror

6

Under året har det bjudits på många artiklar kring odling och inspiration för hemmaodlaren. Den här artikeln om äppelskörd är den mest lästa under 2018:

5 goda sätt att ta hand om din äppelskörd

7

I början på året fick banken en ny vd, Per Lindblad. I hans mest omtyckta krönika från året som gått skriver han om årets torka och vikten av en stark kundrelation:

 VD Per Lindblad i delårsrapporten: Dialog, tillväxt och närhet 

8

Återkommande ger bankens skogsspecialister tips och råd kring skogsfinansiering. 2018 års mest lästa artikel om skog handlar om tips till den som går i säljtankar:

Skog till salu - här är tipsen till dig med säljplaner

9

I bankens nyhetsbrev Ett brev för ett rikare liv på landet som skickas ut fyra gånger om året bjuds det på gårdsreportage, populärhistoria och ekonomitips. Den mest populära texten från året som gått handlar om korv:

Korvens klassresa

10

Banken gör återkommande undersökningar för att se vad allmänheten tycker om sitt boende. I 2018 års Boendebarometer från i somras kunde vi läsa att storstadsborna är mer oroliga för räntehöjningar än de som bor utanför:

Större oro för bolånet i storstäderna än i övriga landet

11

Under året har flera profiler berättat om sitt boende och svarat på frågan om de valt sitt boende med hjärtat. En av de mest lästa profilerna var Hanna Karlsson även känd som bondbönan som bor och driver ett lantbruksföretag på Öland:

Bondbönan Hanna Karlsson om livet som bonde och att välja med hjärtat

12

I bankens nya Lantbrukspanel svarar över 100 lantbrukare på aktuella frågor om näringen. Panelen har gjorts två gånger under året och en av de mest omtyckta artiklarna handlar om skolan:

Landshypotek Banks Lantbrukspanel: Lantbrukarna vill få in jord och skog i grundskolans läroplan