”Det är viktigt att det finns en bank för oss jordbrukare” – så var årets regionmöten 2019

I mars samlades medlemmarna i föreningen till regionmöten på elva platser runt om i landet från Älvsbyn i norr och Lund i söder. Intresset har varit stort för årets regionmöten och sammanlagt besöktes årets möten av över 1 700 personer, vilket är besöksrekord.

Under mötena som hålls varje år i mars presenteras utvecklingen i banken och föreningen. Det bjuds på spännande föreläsningar och mötet hålls ofta på en intressant plats.

Vi frågade några av årets besökare på Mälarprovinsernas regionmöte på Solvalla, vad de tyckte om årets möte.

Vad tycker du om årets regionmöte?

Anna_Matsson.jpg

– Det är första gången jag är på ett regionmöte. Jag tycker att det var intressant och bra att kunna ställa frågor. Kul att komma till Solvalla men tyvärr missade vi stallvisningen. Det var trevligt att träffa andra och jag tycker det är en stor fördel att medlemmarna äger banken. Jag tycker också att bolån är ett jättebra steg för banken. Sedan är det väldigt viktigt för lantbruksföretagare att det finns ekonomiska förutsättningar att kunna fortsätta driva sina verksamheter.

Anna Matsson, Högdalen.

 

Johan Jansson.jpg

– Det var kul, det känns som att banken är nära medlemmarna. Det var ett varierat program och på ett kul ställe, det var trevligt att träffa andra inom näringen och det ska bli spännande att se travet nu.

Johan Jansson, Järlåsa.

 

Helena_osterberg.jpg

– Jag brukar gå på regionmötet och tycker det alltid brukar vara trevligt. Det är bra att vara nära banken och man får en känsla av att man får vara med och påverka om man vill. Det är bra att få information. Det är viktigt att det finns en bank för oss jordbrukare. Det är viktigt för att lantbrukarna ska kunna finnas kvar och hålla landskapet öppet och sköta om naturen.

Helena Österberg, Vallentuna.