Landshypotek Bank ny partner till Svenska Dansbandsveckan

Landshypotek Bank går nu in som ny partner till Svenska Dansbandsveckan. Samarbetet inleds redan till årets vecka i juli, men tar sikte på ett långsiktigt samarbete.

– Vi bygger vår bank på engagemang. Dansbandsveckan bygger också på ett fantastiskt engagemang som knyter samman dansbandsintresserade besökare från hela Sverige. Det vill vi gärna vara en del av, säger Tomas Uddin, marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.

Sedan 1836 har Landshypotek Bank finansierat satsningar på den svenska landsbygden. Banken ägs av 39 000 jord- och skogsbrukare runt om i hela landet och överskottet går tillbaka till deras verksamhet. Sedan ett par år tillbaka erbjuder banken också bolån till husägare över hela landet.

– Vi vill närvara i sammanhang där människor gör allt för ett rikare liv – oavsett var i landet man valt att bo och leva. Dansbandsveckan är ett sådant sammanhang där vi hoppas kunna möta engagerade husägare och även bidra till festivalupplevelsen, fortsätter Tomas Uddin.

Svenska Dansbandsveckan i Malung lockar nära 100 000 besökare varje år som kommer för att njuta av musiken, dansen och stämningen. Festivalen startades 1986 och har sedan dess starkt bidragit till ett levande dansbandssverige och förenings- och näringslivet på orten. Dagens Dansbandsvecka omfattar 82 dansband på 6 dansbanor under 7 danskvällar i vecka 29 varje år. Veckan innefattar också branschgalan Guldklaven där priser och belöningar delas ut till årets bästa låtar, sångare, dansband etc. i ett antal kategorier.

– Vi är glada och stolta över att Landshypotek Bank valt Dansbandsveckan som partner. Vi kan lova att de kommer att komplettera festivalen på ett värdefullt sätt för alla besökare, säger Lars Bälter, marknads- och mediansvarig på Dansbandsveckan.