Landshypotek Bank visar kraften i landsbygdsföretagande i tävlingen Din gård, din möjlighet

Med tävlingen "Din gård, din möjlighet" vill Landshypotek Bank uppmärksamma de gröna näringarna och visa hur viktiga Sveriges lantbrukare är för möjligheter och upplevelser inom allt från mat och möten till turism och förnybar energi.

En kvinna står vid hallonodling

Företagandet på landsbygden kan ta sig många uttryck; allt från stordrift inom produktionslantbruket till besöksaktiviteter och försäljning av närproducerat på gårdsplanen. I tävlingen "Din Gård, din möjlighet" möts alla de lantbruksentreprenörer som på olika sätt utgör själva grunden för ett levande Sverige.

Genom att beskriva sin affärsidé får de tävlande gårdarna en möjlighet att profilera sig själva i en bredare kanal samtidigt som deltagare tillsammans visar upp mångfalden i det företagande som finns över hela landet. Allmänheten bjuds sedan in att rösta på sina favoritgårdar och korar slutligen också segrarna.

– Vi jobbar ständigt för att allt fler ska upptäcka vad svenska landsbygder har att erbjuda. Nu ger vi lantbrukare och gårdsentreprenörer själva chansen att för en bredare publik beskriva vad de gör för sitt närområde och möjligheterna för landet som skapas. Det är ett bra sätt att lyfta såväl landsbygdsföretagare som vikten av landsbygder, säger Per Lindblad, VD för Landshypotek Bank och tillika en av jurymedlemmarna i tävlingen.  

Tävlingsstart den 18 mars

Den tredje upplagan av tävlingen "Din gård, din möjlighet" påbörjas den 18 mars och tävlingen pågår fram till juni i år. Vinnarna koras 3 juni. Under de två år som tävlingen tidigare har hållits inkom över 20 000 röster från allmänheten och nästan 160 gårdar har uppmärksammats via tävlingen i olika sammanhang.

De gårdar som hittills deltagit har varit verksamma inom bland annat mjölkproduktion, potatisodling, naturbeteskött, pelletstillverkning, kravgrisuppfödning, gårdsbutiker, matupplevelser, bed & breakfast, biodling, turridning och en lång rad andra turistsatsningar.

Allt om tävlingen "Din gård, din möjlighet" går att hitta på http://landshypotek.se/dinmojlighet