Landshypotek skänker intäkten från Larz-Kristerz drömhem till Musikhjälpen

Nu har Musikhjälpen dragit igång. Redan under Dansbandsveckan i somras auktionerade Landshypotek Bank ut en friggebod designad av Larz-Kristerz. Nu skänker banken intäkten från försäljningen.

Hur skulle det se ut om ett dansband – närmare bestämt Larz-Kristerz – fick fritt spelrum att uttrycka vad hemma betyder för dem? Både bandet och Landshypotek Bank var nyfikna på att utforska svaret. Resultatet blev en unikt designad friggebod tillsammans med den goda idén att auktionera ut den och skänka pengarna till årets Musikhjälpen.

Bandmedlemmarna Peter Larsson och Trond Korsmoe har gemensamt inrett de sex kvadratmeterna. Hela möblemanget andas 50-tal, med saker och symboler för det som Larz-Kristerz håller högt. Här samsas en radiogrammofon med kobratelefon och Hagströmskylt.

Friggeboden som också har bandets karakteristiska röda eldflammor på utsidan kunde besökas under Dansbandsveckan i Malung och såldes därefter till högstbjudande.

– Jätteroligt att få vara med på den här resan med Landshypotek Bank och att pengarna går till Musikhjälpen som vi vurmar för sedan tidigare, säger Peter Larsson i Larz-Kristerz.

128 bud på friggeboden

Friggeboden som genererade 128 bud på Tradera kammades till sist hem av familjen Stenslätt i Svartå utanför Degerfors, som är mycket glada över att den nu är deras:

– Som hängivna fans har vi genom åren byggt upp en nära relation med bandet och hemma på gården finns sedan tidigare både en Larz-Kristerz loge, en Larz-Kristerz-svit i gästhuset och en Trond-pub. De brukar komma förbi och göra en spelning på Svartö varje sommar och det är lätt att förstå att bandet känner sig som hemma här, berättar Ingemar Stenslätt.

– Vi är mer än nöjda och det känns extra bra att veta att pengarna går till en god sak.

Också för Landshypotek Bank har det här varit något som legat extra varmt om hjärtat:

– Kanske det här initiativet kan tyckas lite otippat för en bank, men för oss känns det helt klockrent. Dansband och Dansbandsveckan bygger på en välkomnande inställning och ett stort lokalt engagemang, att människor från hela landet möts och har det trevligt tillsammans. Kan vi kombinera det med att samtidigt tänka på och hjälpa de människor som befinner sig långt ifrån trygghet och värme, så känns det givetvis extra meningsfullt, säger Catharina Åbjörnsson-Lindgren, Affärschef på Landshypotek Bank.

Landshypotek skänker intäkten från Larz-Kristerz drömhem till Musikhjälpen

Friggeboden anländer till sitt nya hem i Svartå

Bifogade bilder:
Bild 1: Friggeboden på Dansbandsveckan i somras
Bild 2: Friggeboden anländer till sitt nya hem i Svartå