Adam Gunnarsson: Vi jobbar för våra kunder, inte nästa kvartalsrapport

Ett växande intresse för skog och lantbruk gjorde att Adam Gunnarsson nyligen lämnade storbanken till förmån för Landshypotek Bank. Nu hjälper han landets lantbrukare att uppnå sina drömmar.

Adam Gunnarsson är i grunden civilekonom med en magisterexamen i arbetsrätt, men han inledde karriären som grafiker på Västerbottens Kuriren. Därefter följde ett par år på Danske Bank. Idag arbetar han som kundansvarig på kontoret i Linköping.

- Det fanns flera saker som lockade med Landshypotek. Själv är jag uppvuxen i stan, så jag hade egentligen aldrig funderat på det där med lantbruk och vad det innebar. Min sambos släkt har däremot arbetat med skog och skogsbruk i flera generationer, så på den vägen började även mitt intresse att växa och genom Landshypotek har jag fått möjlighet att börja bli riktigt insatt i det här nya intresset, berättar Adam Gunnarsson.

Rent praktiskt är Adam en av dem i Landshypotek Bank som jobbat mest i bankens nyutvecklade kreditberedningssystem LP eller ”Loan Process”. Tjänsten kombinerar teknik med kundrelationer, vilket för Adam innebär det bästa av två världar.

"På en större bank är det lätt hänt att du fastnar i en specialistroll"

-Här på Landshypotek har jag och mina kollegor löpande kontakt med kunder, samtidigt som tekniken gör det enklare och mer effektivt att göra ett bra jobb för dem.

Det nya kreditberedningssystemet användes initialt för att hantera bankens bolånekunder, men har nu börjat användas inom flera områden i banken. Adam och hans team jobbar främst med de kunder som behöver bottenlån eller bedriver någon form av verksamhet på sina gårdar. Det gör att han kommer i kontakt med människor från hela landet.

- Många av de kunder vi kommer i kontakt med är befintliga kunder i banken som vill utöka sitt engagemang, så vi jobbar inte särskilt mycket med införsäljning utan vårt jobb handlar mer om att hitta de bästa lösningarna för kunderna i samband med att de vill vidareutveckla sina affärer, förklarar Adam Gunnarsson.

Affärsområdet växer snabbt och flera rekryteringar är på gång, så banken söker nu fler kollegor till Adam och hans nuvarande team.

- Det är jättekul att det vi gör uppskattas både av kunder och internt, så det är ett perfekt tillfälle för den som är nyfiken på Landshypotek att passa på att söka sig hit nu. Vi är en lite mindre bank och vårt fokus ligger inte på aktiekurser och kvartalsrapporter, utan kunderna och föreningens medlemmar – det tycker jag är jättebra. Dessutom är vi agila och snabbrörliga, så att nya idéer snabbt kan hörsammas och utvecklas. Så fungerar det inte på storbanken, säger Adam Gunnarsson innan vi avrundar och det är dags för honom att ta itu med dagens nästa lantbruksentreprenör.