Ny ekonomi- och finanschef på Landshypotek Bank

Karl Högstedt blir ny CFO på Landshypotek Bank. Karl har en lång bakgrund inom finansvärlden och kommer att tillträda sin nya tjänst i slutet på sommaren.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Karl Högstedt till oss på Landshypotek Bank. Som person, ledare och med sin gedigna erfarenhet kommer han att vara en viktig del i vårt lagbygge och på vår fortsatta tillväxtresa med kunden i fokus, säger Per Lindblad, VD Landshypotek Bank. 

Karl Högstedt har de senaste dryga 15 åren arbetat som ekonomi- och affärscontroller, finanschef och CFO på bland andra Intrum Justitia, Carnegie, Skandia Liv och OMX. De senaste fyra åren har han varit CFO på Forex.  

– Jag ser verkligen fram emot att få börja på Landshypotek och få chans att bidra i den annorlunda, snabba och spännande utveckling Landshypotek Bank nu är inne i. Jag gillar bankens position, historik och värdegrund, alla ytterst värdefulla styrkor i dess fortsatta utveckling, säger Karl Högstedt. 

Landshypotek Bank har en bakgrund som jord- och skogsbrukarnas bank alltsedan 1836. Numera är banken även öppen för sparande för alla. Sedan något år utmanar banken dessutom som en värderingsdriven aktör på svensk bolånemarknad. Banken växer nu som spara- och lånebank på svensk bankmarknad. 

Karl Högstedt kommer att tillträda sin nya tjänst på Landshypotek Bank i augusti 2019.