Nytt nummer av Medlemsaktuellt ute

Nu är novembernumret av Medlemsaktuellt här - fullt med nyheter om vad som händer i banken och föreningen. Här kan du också läsa om möjligheten att investera i Landshypotek, varför räntan kan vara lägre på bolån än på bottenlån till jord och skog och om känslan i lantbrukssverige när årets skörd och läget i skogen summeras av fem förtroendevalda runt om i landet. Alla medlemmar får sitt eget exemplar i brevlådan under vecka 47.

Innehåll Medlemsaktuellt november 2019

"Håller dom på att anpassa sig till att bli en vanlig bank?" Den funderingen lämnades  i en kommentar på bankens Facebook-sida nyligen. Läs Landshypotek Banks VD Per Lindblads tankar om varför jord- och skogsbrukarnas bank trots oundvikliga likheter inom vissa områden fortsätter att sticka ut som en annorlunda bank. 

"Att investera i din egen bank stärker både dig och näringen" - det säger Gunnar Lans, föreningschef i Landshypotek Förening. Läs om hur det går till att investera i Landshypotek. 

Premiär för digital låneansökan för alla som bor eller driver företag på en jord- och skogsbruksfastighet.

Varför kan räntan vara lägre på bolån än på bottenlån till jord och skog? Jan Lilja, riskchef på Landshypotek Bank ger svar på hur räntesättningen till jord- och skogsbruk och boende skiljer sig åt.   

Förra året var torkan på allas läppar. I år är det istället granbarkborreangreppen som det pratas mycket om. Fem förtroendevalda berättar om hur de upplevt året så långt.

Ultunaprisad för skogsplanstudie

Hampabonde vann populär gårdstävling

Det är något av innehållet du kan ta del av i detta nummer.

Trevlig läsning!