Porträtt av Catharina Åbjörnsson Lindgren

Landshypotek Bank i samarbete med bolåneförmedlaren MittBolån

Landshypotek Bank inleder nu ett samarbete med Sveriges största bolåneförmedlare MittBolån.

I snart 200 år har Landshypotek Bank bidragit till att hålla Sveriges landsbygd levande genom att finansiera jord- och skogsbrukare runt om i landet. Sedan drygt ett år tillbaka erbjuder banken även bolån till husägare och intresset har varit stort. Tidigare i år passerade banken 4 miljarder i utlåning. Nu inleder banken ett nära samarbete med MittBolån.

– Vi vill ha fler kunder inom vår bolåneaffär. Under en längre tid har vi erbjudit synnerligen konkurrenskraftiga villkor och vi fortsätter utveckla vår närvaro på marknaden. Genom vårt samarbete med MittBolån kommer fler att få möjlighet att ta del av en annorlunda bank på svensk bankmarknad, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

MittBolån är Sveriges marknadsledande bolåneförmedlare som hjälper sina kunder att hitta det bästa bolånet utifrån deras individuella förutsättningar. Att använda tjänsten är helt kostnadsfritt för kunden som dessutom får en egen personlig handläggare. MittBolån är en del av Compricer som ägs av Schibsted.

Utifrån nuvarande data uppger MittBolån att prognosen för totalt antal bolåneförfrågningar via tjänsten kommer att hamna på 120 miljarder kronor för helåret.

– På ett lån på 2 miljoner kan bolånetagaren spara nästan 20 000 kr per år om man jämför marknadens lägsta listränta med den högsta, vilket fler och fler kunder uppmärksammar. Vi ser fram emot samarbetet med Landshypotek Bank som nu ytterligare kommer att stärka vårt kunderbjudande, säger Christoffer Cederschiöld, ansvarig för MittBolån.