Gult och grönt fält ovanifrån

Lägre snitträntor hos bolåneutmanaren Landshypotek Bank

Landshypotek Bank kunde under maj erbjuda en snittränta på 1,26 % för bolån med tre månaders bindningstid och 1,25 % för lån med ett års bindningstid.

Bolån utgör en stor del av de flestas privatekonomi, men trots det stannar många kvar hos sin befintliga bank även om det finns mycket att vinna på att flytta sitt bolån. Många bolånekunder betalar helt enkelt en högre ränta än de behöver. Det är dessutom enkelt att flytta.

– Att flytta sitt bolån går numera att göra direkt på nätet. I vårt fall är det bara att gå in när som helst på dygnet och påbörja en ansökan. Du får direkt besked om vilken ränta du kommer att få utifrån ditt lånebehov och helt utan krav på merförsäljning av andra banktjänster, förklarar Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Landshypotek Bank är en finansiellt trygg aktör som i snart 200 år har lånat ut till jord och skog, och sedan en tid även till boende. Med konkurrenskraftiga villkor, ett enkelt digitalt flöde och en gedigen bakgrund står banken för något annat och står ut på marknaden med sina värderingar om ett rikare liv i hela landet.

Banken har under det senaste året i stort haft Sveriges lägsta snitträntor på korta bindningstider. Flera tusen bolånekunder har därför bytt till Landshypotek Bank för sitt huslån.

– Kunderna uppskattar att vår räntesättning är helt öppen och gäller för alla våra bolånekunder. Utifrån belåningsgrad och bindningstid ser kunden direkt på hemsidan vilken ränta vi kan erbjuda, berättar Catharina Åbjörnsson Lindgren.

I början av maj sänkte banken räntorna för alla belåningsgrader och med bindningstiderna 3 månader, 1 år och 2 år. Samtidigt möjliggjorde banken för fler att ta del av bästa räntan på 1,19 % (1,20 % effektiv ränta) genom att den nu gäller för bolån för nya kunder med upp till 60 % belåningsgrad.

Se alla räntor här