Rött hus vid sommaräng

Final i Folkets Rödfärgspris närmar sig

De flesta av oss har en stark relation eller minnen kopplade till röda stugor och hus. Det har vi byggboomen på 1900-talet, det som ofta kallas egnahemsrörelsen, att tacka för. Tillsammans med Falu Rödfärg söker vi nu Sveriges charmigaste hus.

I drygt 200 år har vi på Landshypotek Bank finansierat satsningar för att bo och verka på den svenska landsbygden. Falu Rödfärg har i över 250 år satt färg på svenska stugor, ladugårdar och moderna villor. Gemensamt för oss båda är engagemanget för en levande landsbygd där människor ska kunna leva ett rikt liv. Tillsammans är vi nu på jakt efter Sveriges charmigaste hus i tävlingen Folkets Rödfärgspris.

Det spelar ingen roll om huset är nytt eller från 1500-talet. Så länge det finns i Sverige och är målat med Falu Rödfärg Original eller annan slamfärg kan det vara med och tävla. Och när endast några dagar återstår till finalen finns över 130 härliga bidrag från hela landet att inspireras av och lägga din röst på.

Rösta och nominera senast 31 augusti

Sista dag att nominera ditt eget hus eller rösta på din favorit är måndagen den 31:a augusti. De 10 bidrag som har flest röster efter den 31 augusti kl 15.00 går vidare till en finalomgång, och eftersom det här är just Folkets Rödfärgspris är det bidraget som fått allra flest röster i slutet av röstningsperioden som kammar hem förstaplatsen.

Rösta och tävla här!

Folkets Rödfärgspris delades ut för första gången 2018 i samband med Rödfärgspriset, arkitektpriset som belönar kombinationen nytänkande arkitektur och traditionell slamfärg. Här kan du läsa om Jonathan och Camilla Grönlund, 2018 års vinnare av Folkets Rödfärgspris, som bor i ett fantastiskt hus i Stenkälla Kaplansgård i Töreboda. 

Läs intervjun med 2018 år vinnare här