Konkurrenskraftiga bolåneräntor för Landshypoteks kunder i juli

Förra månaden fick kunder som valde att ta nya bolån hos Landshypotek med tre månaders bindningstid i snitt en ränta på 1,32 %. Snitträntan för bankens tvååriga bolån var marknadens lägsta i kategorin.

Landshypotek fortsätter att utmana på bolånemarknaden. För bolånekunder som i juli valde två års bindningstid var räntan i snitt 1,25 %. Det var bankens lägsta snittränta för månaden och dessutom den lägsta på marknaden för lån på två år, enligt en sammanställning av jämförelsesajten Compricer.
 
– Vi är glada över att kunna fortsätta erbjuda några av marknadens mest konkurrenskraftiga räntor. Särskilt i dessa oroliga tider tror jag att många ser över sin boendeekonomi och vill kunna känna sig trygga med att de har ett kostnadseffektivt lån som frigör slantar över till annat, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.   
 
I flera jämförelser det senaste året har Landshypotek stuckit ut genom att erbjuda några av de lägsta bolåneräntorna på marknaden.

Landshypotek Banks snitträntor för bolån juli 2020

Bindningstid

Snittränta (%)

Förändring (procentenheter)

3 mån

1,32

+/-0

1 år

1,40

+0,09

2 år

1,25

-0,03

3 år

1,31

+/-0

4 år

1,33

--

5 år

1,41

-0,01

I början av mars sänkte banken sina bolåneräntor på löptider från ett år och uppåt. I början av juli förbättrade banken också sitt kunderbjudande på lån med ett och två års bindningstid och erbjuder nu 1,26 % i effektiv ränta där belåningsgraden är som mest 60 %. Minsta lånebelopp för att ta del av erbjudandet är 750 000 kronor.
 
Landshypotek Banks räntesättning för bolån är helt öppen och gäller för alla bolånekunder. Utifrån belåningsgrad och bindningstid ser kunden direkt på hemsidan vilken ränta banken erbjuder.
 
Landshypotek särskiljer sig från många andra aktörer på bolånemarknaden. Det är en bank med anor tillbaka till 1836 och med en värdegrund med rötterna i svenska landsbygden och jord- och skogsbruket. Banken har en finansiering via säkerställda obligationer med en sedan lång tid uppbyggd investerarbas.
 
Här ser du bankens samtliga räntor på bolån.