Landshypotek Bank och Svenska Orienteringsförbundet i samarbete för att få fler att hitta ut

Landshypotek Bank vill att fler ska ta chansen att upptäcka sitt närområde och ta del av vår fina svenska natur. Därför inleder banken nu ett samarbete med Svenska Orienteringsförbundet i friskvårdssatsningen hittaut.

Särskilt i dessa tider är det många som spenderar mycket tid hemma. Landshypotek Bank bidrar gärna till att fler upptäcker vad som finns i närområdet.

– För oss på Landshypotek Bank ligger närheten till naturen och det lokala samhället varmt om hjärtat. Att vi nu inleder ett samarbete med hittaut känns spännande och får förhoppningsvis fler att upptäcka hemtrakterna på nya sätt, säger Tomas Uddin, Marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.

Landshypotek Bank har fötterna i myllan och ägs av svenska lantbrukare – en näring som gör det möjligt för oss alla att ta del av lokalproducerad mat, välskötta skogar och öppna landskap. Banken har i snart 200 år finansierat företagande och boende på landsbygden. Sedan några år erbjuder banken även bolån för husägare samt sparande – för ett rikare liv i hela landet.

– Att vi inleder ett samarbete med Landshypotek Bank känns väldigt roligt. Med bankens långa historia och engagemang för livet på landsbygden känns det verkligen som vi har mycket gemensamt – och det hoppas jag att våra användare också kommer att märka av framöver, säger Fredrik Tanfara, Marknads- och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.

Landshypotek Bank kommer nu att närvara i och stödja användandet av hittaut, som i 10 år har lockat tusentals deltagare. Genom att ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan aktiveras både kropp och knopp medan man letar checkpoints och upptäcker nya platser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Hittaut är gratis och arrangeras på 56 orter runt om i Sverige och aktiverar över 80 000 deltagare.

Bild: Fotograf Christian Olars, Aktivt familjeliv