Maya Jernström ny CIO på Landshypotek Bank

I augusti tillträdde Maya Jernström tjänsten som CIO på Landshypotek Bank.

Närmast kommer Maya Jernström från SBAB där hon varit projektledare och programledare inom stora projekt med stor och komplex IT-påverkan.

Maya har lång erfarenhet från projektledning och olika ledarroller där IT varit centralt. Hon har lett flera större projekt och även varit chef i olika mjukvaruorganisationer där hon bland annat drivit agila transformationer. Hon började sin bana på Ericsson där hon var i flera år samt har även varit konsult.

– Jag är glad att kunna välkomna Maya till oss på Landshypotek Bank. Hon kommer med sin erfarenhet och personlighet att tillföra såväl kompetens som energi i banken, säger Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank.

Landshypotek Bank befinner sig på en spännande digital utvecklingsresa. Sedan tidigare har banken varit i framkant med digitala ansökningsflöden för bolån och spara. Förra sommaren var Landshypotek första bank att öppna möjligheten för digitala låneansökningar för kunder inom jord- och skogsbruk, en satsning som fått stort gensvar.

– IT är en möjliggörare och central del av den utveckling som Landshypotek Bank driver i att onboarda flera kunder samt utveckla våra kundrelationer. Jag ser fram mot att i nära samarbete med hela banken arbeta vidare med att förbättra befintlig affär men också skapa möjligheter till nya affärer som möter kundernas och Landshypoteks behov, säger Maya Jernström ny CIO (IT-chef) på Landshypotek Bank.

– Det finns en stolthet hos medarbetarna på Landshypotek Bank över att bidra till en större sak, vilket jag också känner stolthet över att nu få vara del av. Vi är en jordnära bank med stort hjärta samtidigt som vi moderniserar oss och är med på den digitala resan, säger Maya Jernström.

Medarbetarna med särskild system- och IT-kompetens utgör en stark del i de nätverk mellan kollegor som står för bankens omfattande digitalisering, där det digitala och personliga mötet kompletterar varandra.