Snitträntor: Konkurrenskraftiga bolåneräntor för Landshypoteks kunder i juni

Förra månaden fick kunder som valde att ta nya bolån hos Landshypotek med tre månaders bindningstid i snitt en ränta på 1,32 %.


 

Landshypotek fortsätter att utmana på bolånemarknaden. Bolånekunder som i juni valde två års bindningstid fick en snittränta på 1,28 %, vilket var bankens lägsta snittränta för månaden.

– Vi ser ett stort intresse från bolånekunder och märker också att många passar på att binda lånet vid en längre bindningstid nu när flera av de räntorna fortsätter att ligga på en historiskt låg nivå, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

I flera jämförelser det senaste året har Landshypotek stuckit ut genom att erbjuda några av de lägsta bolåneräntorna på marknaden.

– Särskilt i en tid som denna då känslan av otrygghet ökar i samhället och många ser över sina kostnader, tror jag man lite extra uppskattar en bank där man vet att det finns en långsiktig trygghet och engagemang för att leverera konkurrenskraftiga räntor.

En annan intressant trend är att fler i år sannolikt kommer att vara hemma även under semestern.  ​​​​​​

– Det finns ett både nödvändigt och växande intresse för hemester och svemester. Det är därför positivt att vi i våra undersökningar ser att många trivs i sina hem och nu återupptäcker allt det fina som finns nära. Det är så klart glädjande för en bank med ett hjärta som klappar för ett rikare liv i hela landet, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Landshypotek Banks snitträntor för bolån juni 2020

Bindningstid   Snittränta Förändring
(procentenheter)
3 mån 1,32 % -0,01
1 år 1,31 % -0,01
2 år 1,28 % -0,03
3 år 1,31 % +0,02
5 år 1,42 % +0,01

I början av mars sänkte banken sina bolåneräntor på löptider från ett år och uppåt. I början av juli förbättrade banken också sitt kunderbjudande på lån med ett och två års bindningstid och erbjuder nu 1,26 % i effektiv ränta där belåningsgraden är som mest 60 %. Minsta lånebelopp för att ta del av erbjudandet är 750 000 kronor.

Landshypotek Banks räntesättning för bolån är helt öppen och gäller för alla bolånekunder. Utifrån belåningsgrad och bindningstid ser kunden direkt på hemsidan vilken ränta banken erbjuder.

Landshypotek särskiljer sig från många andra aktörer på bolånemarknaden. Det är en bank med anor tillbaka till 1836 och med en värdegrund med rötterna i svenska landsbygden och jord- och skogsbruket. Banken har en finansiering via säkerställda obligationer med en sedan lång tid uppbyggd investerarbas.

Här ser du bankens samtliga räntor på bolån.