Snitträntor: Landshypoteks kunder fick konkurrenskraftiga bolåneräntor i maj

Förra månaden fick kunder som valde att ta nya bolån hos Landshypotek med tre månaders bindningstid i snitt en ränta på 1,33 %. Banken fortsätter att utmana på marknaden och passerade i maj åtta miljarder kronor i utlåning till bolånekunder.

Kunder som i maj valde bolån med tre års bindningstid fick bankens lägsta snittränta för månaden, 1,29 %.

– I oroliga tider är det många som ser över sin ekonomi. Vi märker att intresset ökar för att passa på att binda bolånet på en längre bindningstid för en ränta som till och med ligger något lägre än den korta, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

I flera jämförelser det senaste året har Landshypotek stuckit ut genom att erbjuda några av de lägsta bolåneräntorna på marknaden.

– Vi märker också att många uppskattar enkelheten och öppenheten i vårt erbjudande. På så vis bidrar vi tillsammans med våra kunder till ökad konkurrens och generellt bättre räntor på marknaden då det pressat bland annat storbankerna att sänka sina räntor.

Bindningstid  Snittränta Förändring (procentenheter)
3 mån 1,33 +/-0
1 år 1,32 +0,02
2 år 1,31 +0,04
3 år 1,29 +0,02
5 år 1,41 +0,02

I början av mars sänkte banken sina bolåneräntor på löptider från ett år och uppåt. För samtliga räntor med bindning på mellan tre månader till tre år erbjuder banken nu en bästa effektiv ränta på 1,29 %. För bindning på fyra och fem år är bästa effektiva räntan 1,34 respektive 1,39 %.

Landshypotek Banks räntesättning för bolån är helt öppen och gäller för alla bolånekunder. Utifrån belåningsgrad och bindningstid ser kunden direkt på hemsidan vilken ränta banken erbjuder.

Landshypotek särskiljer sig från många andra aktörer på bolånemarknaden. Det är en bank med anor tillbaka till 1836 och med en värdegrund med rötterna i svenska landsbygden och jord- och skogsbruket. Banken har en finansiering via säkerställda obligationer med en sedan lång tid uppbyggd investerarbas.

Här ser du bankens samtliga räntor på bolån.

Kontakta för mer information

Jonas Feinberg, presskontakt Landshypotek Bank, 070-349 24 10