Landshypotek gratulerar orienteringslandslaget till framgångarna i EM

Helgens EM i orientering i schweiziska Neuchâtel blev en stor framgång för det svenska landslaget. Landshypotek Bank, som från och med i år är stolt förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet, gratulerar till de fantastiska prestationerna.

  – Vi har fantastiska orienterare i Sverige. Vi gläds nu åter åt landslagets framgångar och sänder våra gratulationer, säger Tomas Uddin, marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.

Genom Landshypoteks partnerskap med Svenska Orienteringsförbundet stöder banken elitorienteringen, men vill framförallt bidra till att fler upptäcker och med respekt för naturen får fina upplevelser i skog och mark. Sedan 2020 är Landshypotek därför även huvudpartner till Orienteringsförbundets friskvårdssatsning hittaut.

  – Som jord- och skogsbrukarnas bank görs många naturupplevelser möjliga genom våra kunders ägande och omsorgsfulla brukande – och vi uppmuntrar människor att vara aktiva och göra medvetna val – oavsett om det handlar om att röra på sig, upptäcka nya promenadstigar eller att välja en annan bank än den traditionella, säger Tomas Uddin. 

Så gick det för orienteringslandslaget i EM 

Med hela tre guld, ett silver och ett brons blev Sverige bästa nation.

Tove Alexandersson: Två guld (knockoutsprint och individuell sprint)
Emil Svensk: Guld (Individuell sprint)
Gustav Bergman: Brons (Individuell sprint)
Stafettlaget Lina Strand, Gustav Bergman, Emil Svensk och Sara Hagström: Silver

Fina insatser gjordes även av de andra löparna, bland annat de unga talangerna Hanna Lundberg och Vilma von Krusenstierna som har framtiden för sig.

Nu laddar landslaget upp inför VM i Tjeckien 2-7 juli, följt av världscupen på hemmaplan i Idre Fjäll 12-15 augusti och världscupsavslutningen i Italien i början av oktober.

Om samarbetet mellan Landshypotek och Svenska Orienteringsförbundet

Landshypotek Bank är huvudpartner till den populära friskvårdssatsningen hittaut. Samarbetet utökades ytterligare 2021 genom att banken även gick in som förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet.

Läs mer om samarbete mellan Landshypotek och Svenska Orienteringsförbundet