Villakvarter med vita och röda hus

Maj månads snitträntor för bolån publicerade

Snitträntorna för maj visar att Landshypotek fortsätter hålla konkurrenskraftiga räntor. Intresset är rekordstort och allt fler kunder hittar till banken. Bolånevolymen passerade nyligen 14,5 miljarder.

De kunder som i maj tecknade Landshypoteks bolån med 3 månaders bindningstid fick i snitt en ränta på 1,17 %. Bankens bolån med 2 respektive 3 års bindningstid snittade på 1,05 % och 1,17 % medan kunder som valde 1 års bindningstid fick 1,30 % i ränta.

– Det är ett fortsatt rekordstort intresse för våra bolån, vilket är fantastiskt roligt. Det är ett kvitto på att vår idé om att erbjuda ett tryggt, transparent och konkurrenskraftigt bolån utan förhandling och krångliga villkor fungerar och uppskattas av kunderna, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

– Samtidigt som den stora efterfrågan på våra bolån är väldigt glädjande är det stora intresset som vi möter just nu också en utmaning. Därför jobbar vi nu extra hårt på alla nivåer i vår organisation för att säkerställa att vi levererar och agerar på ett sätt för kunderna som vi kan och vill stå för, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Banken växte bolånen under första kvartalet med 1,8 miljarder och den totala bolånevolymen passerade nyligen 14,5 miljarder kronor.

Här ser du bankens samtliga räntor på bolån.

Så kan snitträntorna skilja mellan bankerna

En sammanställning av hur Landshypoteks snitträntor på bolån legat över tid, jämfört med de fyra storbankernas, visar att det finns 1000-lappar att spara årligen på att utmana sin bank.

Se jämförelsen av snitträntor mellan Landshypotek Bank och storbankerna.