Mars snitträntor: Stort intresse för Landshypoteks konkurrenskraftiga bolån

Landshypotek fortsätter att utmana på bolånemarknaden. Mars månads lägsta snittränta på 0,98 % fick de kunder som valde 1-års bindningstid.

De kunder som i mars tecknade nya bolån hos Landshypotek med 3-månadersränta fick i snitt 1,17 %.
För 1 års bindningstid var snitträntan 0,98 %. De som valde 2 års bindningstid fick i snitt en ränta på 1,05 % och 3-åringen landade på 1,13 %.

Genom samarbetet med Avanza som lanserades i februari har många nya hus- och fritidshusägare hittat till banken. Den totala bolånevolymen passerade nyligen 13 miljarder kronor.

  – Jag tror att det stora intresset bland annat beror på att många efterfrågar konkurrenskraftiga och enkla alternativ som de känner sig trygga med, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Landshypotek utsågs av Villaägarna till årets bolånebank 2019 och har de senaste åren konsekvent stuckit ut genom att vara en av de aktörer som erbjuder de lägsta räntorna på bolånemarknaden.  

– Vi ser oss som en del av en större rörelse som tillsammans med kunderna utmanar gamla strukturer på bolånemarknaden. Senaste veckorna har det kommit rapporter som återigen bekräftar vad vi sett under en längre tid – att många bolånekunder väljer nya alternativ istället för storbankerna, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Se Landshypoteks samliga bolåneräntor här

Så kan snitträntorna skilja mellan bankerna

En sammanställning av hur Landshypoteks snitträntor på bolån legat över tid,  jämfört med de fyra storbankernas, visar att det finns 1000-lappar att spara årligen på att utmana sin bank.

Se jämförelsen av snitträntor mellan Landshypotek Bank och storbankerna