Nu är oktobernumret av Medlemsaktuellt här

Medlemsaktuellt är tidningen för Landshypoteks runt 37 000 jord- och skogsbrukande och gårdsboende medlemmar. Den utkommer några gånger per år och distribueras per post, men alla som önskar får självklart läsa den. Nu är höstnumret här - fullt med nyheter om vad som händer i och kring banken och föreningen.

Här presenteras ett urval av innehållet från det nyutkomna numret. Medlemsaktuellt i sin helhet finns även att ladda ned som pdf.

Engegemang bortom bankrelationen

Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank, skriver bland annat i sin ledare om engagemanget bortom bankrelationen och hur arbetet under pandemin har visat att en del av det som verkade omöjligt faktiskt var möjligt.

  – Vi kommer ta med oss allt det vi har lärt oss om digitala möten och göra fler av dem även framöver, men vi har också fått ny förståelse för vad vi har saknat - den nära relationen som uppstår vid direkta möten. Det är vi människor som driver och skapar utveckling och framtid och det finns så mycket att samtala om med våra kunder och andra vänner runt Landshypotek. Vi kommer att fortsätta att ta tillvara på kraften, såväl i digitaliseringen som hos människor, säger Per.

Läs hela ledaren med Per Lindblad här

Möt lökodlarna som vinner på samarbete

I Medlemsporträttet får du denna gång träffa Eva Karin och Ingvar Hempel på gården Svenstorp utanför Trelleborg. På sina totalt 160 hektar odlingsmark odlar paret spannmål, raps, sockerbetor, och sedan ett drygt decennium också lök. Det var när lökpackeriet Almhaga startade i slutet av 00-talet som lökodlandet tog fart på slätten. Samarbetet mellan odlarna och det lokala packeriet påverkar hela bygden positivt. 
Läs mer om Hempels verksamhet och goda samarbeten här

I detta nummer av Medlemsaktuellt går det också att läsa mer om Landshypotek Banks historiskt starka tillväxt, om utdelningen som nu betalats ut till medlemmarna, möjligheten att investera i Landshypotek, hur digitalt dagens lantbruk är och att landsbygderna lockar allt fler, bland mycket annat.  Och så har vi hälsat på hos kundservice som har svaret på det mesta. 

Trevlig läsning!