Nya samarbeten för att fler ska hitta ut

Som jord- och skogsbrukarnas egen bank ligger närheten till naturen, öppna landskap och välskötta skogar oss varmt om hjärtat. För att fler ska hitta ut fördjupar Landshypotek Bank nu samarbetet med Svenska Orienteringsförbundet.

Många av oss har vid något tillfälle testat på orientering under idrottslektionerna, för att aldrig plocka upp karta och kompass igen. Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning hittaut är en kul lättillgänglig aktivitet för dig som både vill röra på dig utomhus och samtidigt upptäcka ditt närområde. 

Samarbetet med hitta ut inleddes redan sommaren 2020. Nu blir banken huvudpartner till den mycket populära satsningen med närmare 100 000 deltagare över hela landet och går dessutom in som förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet.

 – hittaut är en väldigt positiv och kul aktivitet som ligger i tiden och gör det roligare att komma ut och röra på sig tillsammans med familj och vänner. Den innehåller både spänningen i att försöka hitta alla check-points, samtidigt som man upptäcker mer av sitt närområde tillsammans med andra, säger Tomas Uddin, marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.

– Kopplingen mellan Landshypotek Bank och Svenska Orienteringsförbundet känns naturlig i och med att våra kunders ägande och omsorgsfulla brukande i mångt och mycket bidrar till upplevelserna i skog och mark – och vi uppmuntrar gärna till aktiva och  medvetna val – oavsett om det handlar om att vistas mer i naturen, upptäcka nya vägar eller att välja en annan bank än den traditionella.

Om hittaut och Svenska Orienteringsförbundet

  • Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 87 000 medlemmar. Varje år arrangerar medlemsföreningarna runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.
  • hittaut samordnas av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras av lokala orienteringsföreningar
  • Orientering är en folkrörelse som växer. Friskvårdsprojektet hittaut ökar hela tiden i populäritet. Under 2020 registrerades totalt 5 000 000 besökta checkpoints och antalet deltagare ökade med 128 % och är nu uppe i närmare 100 000 personer.
  • Landshypotek Bank är sedan februari 2021 huvudpartner till hitta ut och förbundsparner till Svenska Orienteringsförbundet