Fortsatt konkurrenskraftiga snitträntor för Landshypoteks bolån i december

I december sänkte Landshypotek Bank räntan på bolån för samtliga bindningstider mellan 1 och 10 år. Sänkningen syns nu i månadens snitträntor – som fortsätter vara bland de mest konkurrenskraftiga på marknaden. 

 

I snitt fick kunder som i december valde att ta nya bolån hos Landshypotek med 1 års bindningstid en ränta på 1,04 %. För 2 års bindningstid fick kunderna i snitt 1,15 %, och för 3 månader och 3 års bindningstid var snitträntan 1,17 %.

Så sent som i december sänkte Landshypotek bolåneräntan på alla bindningstider mellan 1 och 10 år. Det var en fortsättning på de räntesänkningar som gjordes redan under våren som sedan följdes av ytterligare sänkningar i såväl augusti som september.

Stort intresse under året

Intresset för Landshypoteks bolån har varit stort under hela 2020. I december passerade banken en total bolånevolym på 11 miljarder kronor och närmar sig nu 12 miljarder i snabb takt.

– Att kunderna fortsätter att visa ett så stort intresse för våra bolån är vi givetvis väldigt glada för och ser som ett kvitto på att vi kan erbjuda allt fler ett bra alternativ, som annorlunda bank med fina räntor och bra villkor, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Årets bolånebank

Landshypotek Bank utsågs av Villaägarna till årets bolånebank förra året och har i jämförelser de senaste åren stuckit ut genom att konsekvent vara en av de aktörer som erbjuder de lägsta bolåneräntorna.

Landshypotek har en öppen räntesättning som gäller för alla bolånekunder. Det innebär att kunderna kan se direkt på hemsidan vilken ränta de kan få utifrån belåningsgrad och vald bindningstid.

Se Landshypoteks samtliga räntor på bolån