Flygfoto över landskap med åker och skog

Stefan Malmström – ny affärschef för jord och skog

Landshypotek Bank har rekryterat Stefan Malmström, tidigare regionchef i banken, som ny affärschef för jord och skog. Landshypotek är jord- och skogsbrukarnas bank och utvecklingen inom affärsområdet är avgörande i bankens utveckling.

– Vi är och ska fortsätta vara ledande bank inom utlåning till jordbruk och skogsägande. Stefan har en gedigen bakgrund med erfarenheter och kunskaper inom både bank och jord- och skogsbruk. Han känner numera dessutom banken väl. Det gör att han snabbt kan komma in i att leda det dagliga arbetet och bidra till den fortsatta utvecklingen som vi gör för såväl nya som befintlig kunder, säger Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank.

Med 25 år i bankbranschen och ett brinnande intresse för jord-och skogsfinansiering ser Stefan fram emot sitt nya uppdrag. I grund och botten är Stefan agronomekonom och innan han hamnade i bankbranschen hann han med några år som rådgivare i den gröna näringen. Majoriteten av sitt arbetsliv har han ägnat åt bank och företagsfinansiering, allra närmast företagare inom jord och skog.

– Jag ser fram emot att fortsätta göra Landshypotek till en ännu bättre bank för medarbetare, kunder och ägare över hela landet.

Stefan Malmström, Landshypotek Bank
Stefan Malmström, ny affärschef jord och skog, Landshypotek Bank

Stefan har ett stort intresse för jord och skog och det är långsiktigheten och företagarna som gör branschen häftig och givande att jobba nära.

– Det finns en långsiktighet inom jord och skog samtidigt som det är naturligt och sunt. Bredden och diversifiering av människor och företagare som alla brinner för det de gör i sin vardag – de gröna näringarna. Det tycker jag är otroligt givande att arbeta nära. Det är ofta nyttomaximerande individer som driver företagen. Och det är enligt mig en ultimat kombination som jag är glad att få vara en del av, säger Stefan.

Utöver jord och skog är det just bank och finansiering som är det stora intresset. Att göra och att bidra, finansiellt men framför allt kompetensmässigt. 

– I dialog kan vi tillsammans med våra kunder möjliggöra att verksamheter utvecklas. Att sedan kolla i backspegeln och se kunderna lyckas med sina investeringar och konstatera att banken varit en del av det är fantastiskt roligt, avslutar Stefan.