Rött hus

Konkurrenskraftiga bolåneräntor på en uppåtgående marknad

Mars månads snitträntor för bolånen visar att Landshypotek fortsätter att leverera konkurrenskraftiga villkor i ett läge där marknadsräntorna stiger. På kortare löptider har de i stort varit oförändrade.  

Den senaste tidens rörelse på räntemarknaden gör att upplåningskostnaderna har ökat för bankerna och därmed också räntorna för kund. Landshypotek har fortsatt att erbjuda konkurrenskraftiga villkor på den förändrade marknaden. Snitträntorna, som visar de räntor bolånekunder fått på nya lån som utbetalats under mars, har främst förändrats på längre löptider. För de korta löptiderna är snitträntorna i stort sett desamma som i januari och februari.

Kunder som i mars tecknade Landshypoteks bolån med 3 månaders bindningstid fick i snitt en ränta på 1,15 %. 2 och 3 års bindningstid snittade på 1,61 % respektive 1,91 % medan kunder som valde 1 års bindningstid fick 1,10 % i ränta.   

 – Vi ser ett nytt räntelandskap växa fram där Landshypotek, trots generellt stigande räntor på marknaden, fortsätter att behålla konkurrenskraften. Det gäller särskilt på 3-månadersräntan där vi har gått åt andra hållet och nyligen sänkte den. Vi märker också att många bolånekunder efterfrågar alternativ som kan förena goda villkor med enkelhet, trygghet och transparens, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek.

Se aktuella bolåneräntor här