Kvinna med orienteringskarta i mobilen

Landshypotek Bank ökar engagemanget för orienteringssporten

Det lyckade samarbetet kring friskvårdssatsningen Hittaut och Svenska Orienterings-förbundet (SOFT) fördjupas när Landshypotek Bank nu blir förbundets nya premiumpartner.

Samarbetet med Svenska Orienteringsförbundets populära friskvårdssatsning Hittaut inleddes sommaren 2020 och för ett år sedan blev Landshypotek Bank även förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet. Nu fördjupas samarbetet ytterligare.

  – I snart 200 år har Landshypoteks ägare brukat och vårdat skog och mark. Det är ju också orienterarnas arena. Därför känns det naturligt att också vara med i ett större sammanhang när det gäller orientering, säger Tomas Uddin, marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.  

Gåsen tar plats på orienterarnas landslagsdräkter

Landshypotek ser orienterare som goda förebilder och följer deras framgångar och orienteringens väg mot att bli en allt större publiksport.  

  – Orienterare och hittaut:are är ofta medvetna och jordnära personer som gillar att röra sig i skog och mark, våra ägares såväl som elitidrotternas arbetsplats. Vi ser också att det generellt finns en stor respekt för naturen bland dem, säger Tomas Uddin.

Det utökade samarbetet innebär bland annat att Landshypotek Banks logotyp numera även syns på landslagskläderna.

  – Som en växande utmanare på bolånemarknaden uppmuntrar vi aktiva val. Därför är det jättekul att få möjligheten att ytterligare öka synligheten och känslan för Landshypoteks varumärke och vad vi erbjuder för en bredare allmänhet, säger Tomas Uddin.

Fortsatt huvudpartner till Hittaut

  – För oss är det viktigt att stötta aktiviteter som är tillgängliga för alla, oavsett var man bor. Orienteringen och Hittaut ligger oss nära på flera plan – de är jordnära, skogsnära engagemang som gör att fler kommer ut och rör på sig, säger Tomas Uddin.

 Från Svenska Orienteringsförbundets sida är man väldigt glad över det utvidgade samarbetet.

  – Samarbetet med Landshypotek Bank har varit fantastiskt bra sedan första dagen de klev in i Svensk orientering. Jag är oerhört tacksam och glad för deras engagemang. Jag ser fram emot ett starkt 2022 för svensk orientering och Landshypotek Bank, säger Fredrik Tanfara, Marknads- och försäljningschef på Svenska orienteringsförbundet.

Om hittaut och Svenska Orienteringsförbundet

  • Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 87 000 medlemmar. Varje år arrangerar medlemsföreningarna runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.
  • hittaut samordnas av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras av lokala orienteringsföreningar.
  • Orientering är en folkrörelse som växer. Friskvårdsprojektet hittaut ökar hela tiden i populäritet. Under 2021 registrerades 5 500 000 besökta checkpoints och antalet deltagare är nu uppe i 112 000 personer.