Landshypotek medverkar på Elmia Lantbruk

Nu är det inte långt kvar till Elmia Lantbruk. Landshypotek, som har många av landets jordbrukare och gårdsboende som kunder och ägare, är självklart på plats på den nationella lantbruksmässan i Jönköping 19-21 oktober.  

Elmia Lantbruk är mässan som vill skapa förutsättningar för ett starkt, hållbart och lönsamt svenskt lantbruk.  Ett lantbruk där det finns plats för ett stort hjärta för de gröna näringarna och en nyfikenhet på innovativa vägar framåt. Temat för året är utmaningar och möjligheter kopplat till klimat och hållbarhet. Mer om temat finns att läsa på elmia.se.

Landshypoteks kundansvariga och förtroendevalda träffar du onsdag till fredag i monter B0338. Här kan du prata lantbruksekonomi och dela dina perspektiv, nätverka och vila benen en stund. Vi bjuder också på live-samtal utifrån aktuella ämnen i ett förändrat klimat och lokalproducerade smakprov. 

Hoppas vi ses!

Mer om Landshypoteks öppna live-samtal

Med spaning på räntemarknaden
När: Onsdag 19 oktober. Starttid 10.00 och 15.00 i Landshypoteks monter B0338. Ingen föranmälan behövs.

Välkommen att ta del av ett samtal om vad som präglar räntemarknaden tillsammans med oss. Ekonomi, räntor och inflation är något som diskuteras överallt just nu. I en tid med en större osäkerhet vill vi bidra till att dela den kunskap vi har om räntemarknaden, så att du kan göra din bedömning om hur den kan komma att påverka dig och ditt lantbruksföretag. Stefan Malmström, affärschef jord och skog på Landshypotek Bank, leder samtalet med Åke Källström, ränteanalytiker på Landshypotek Bank, och du är varmt välkommen att delta. Det kommer finnas tid att ställa frågor direkt till Åke och Stefan under samtalet.

Framtidens lantbruk och nästa generations bönder
När: Torsdag 20 oktober. Starttid 10.00 och 15.00 i Landshypoteks monter B0338. Ingen föranmälan behövs.

Ingen framtid utan nästa generations bönder. Vi har bjudit in Elisabeth Hildén, ordförande för LRF Ungdomen, till oss för att samtal om nästa generations företagare inom de gröna näringarna. Vi befinner oss i en alltmer snabbrörlig värld och en klimatfråga som inte kan vänta. Vad behöver nästa generation för att säkerställa ett konkurrenskraftigt lantbruk även imorgon? Varmt välkommen till vår monter för att ta  del av samtalet mellan Elisabeth och Per Lindblad, vd på Landshypotek Bank. Du får mer än gärna vara en del av det och ställa dina frågor under samtalets gång.