Landshypotek tillbaka i Malung på den efterlängtade Dansbandsveckan

Landets stora musikfestivaler i all ära, störst av alla är Svenska Dansbandsveckan. Ingen lockar så många besökare och till så mycket rörelseglädje. Sedan 2019 är Landshypotek Bank partner till den stora folkfesten som engagerar en hel ort och drar 100 000 danssugna gäster från hela landet till Malung. Samma år inleddes samarbetet med det folkkära dansbandet Larz Kristerz. Nu ser vi fram emot att träffa dansbandspubliken tillsammans igen.

Planeringen pågår in i det sista inför sommarens svängigaste evenemang.

– Efter två år av digitala pandemisändningar ser vi fram emot att möta alla som gästar den folkliga festliga dansbandsveckan i Malung igen, säger Anna Berglund, marknadsprojektledare på Landshypotek Bank.

Tillsammans med kollegorna på bankens marknads- och kommunikationsenhet, Brand Engagement-byrån Minnesota Communication och Larz Kristerz har idéer bollats fram och tillbaka för att välkomna alla som besöker Grönlandsparken i Malung på bästa sätt i en miljö där det kommer att bjudas på både kul aktiviteter och skönt häng.

Kul aktiviteter bjuds i Grönlandsparken

Landshypotek är på plats alla dagar (söndag 17 juli – lördag 23 juli) för att återuppta kontakten med dansbandspubliken och ge fler möjligheten att bekanta sig med hela landets bank, det vi står för och erbjuder under kul och avslappnade former.

Här kommer besökarna bland annat kunna dela med sig av sin egen hjärteplats någonstans i Sverige på den manshöga kartan som byggs upp i montern, fota sig själva i Larz Kristerz-väggen, pussla tillsammans och testa sina kunskaper om vårt avlånga land i ett quizz som görs via mobilen.  

– Larz Kristerz jordnära inställning och landsbygdsförankring gör dem till en perfekt match för banken. Såklart kommer vi även i år att gästas av våra vänner i hela landets band, så håll utkik om du är på plats, tipsar Anna.

Landshypoteks samarbete med Larz Kristerz har tidigare bland annat resulterat i den populära friggeboden, kallad Buggebo, som designades av bandmedlemmarna och kunde besökas på dansbandsveckan 2019. Den auktionerade sedan ut till förmån för Musikhjälpen. Och när pandemin gjorde att publiken inte kunde komma till Malung arrangerade Landshypotek istället tävlingen Hem till dig där det gick att vinna en egen spelning med bandet, live över nätet.

Har du vägarna förbi Malung är du varmt välkommen att hälsa på.

Buggebo, friggeboden som Landshypotek lät Larz Kristerz designa under dansbandsveckan 2019.

Här syns Buggebo, friggeboden som Larz Kristerz fick inreda till Dansbandsveckan 2019 och kunde besökas i Grönlandsparken. 

Mer om Svenska Dansbandsveckan

Dansbandsveckan handlar om pardans till populärmusik av de bästa dansbanden.  Hela Malung förvandlas under vecka 29 till ett jättelikt danspalats. 82 dansband på sex dansbanor får människor att svänga runt i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans.
Se mer information och programmet för hela veckan här