Landshypoteks julgåva går till Majblomman, Vi-skogen och Läkare utan gränser

Landshypotek Bank skänker i juletid traditionsenligt pengar till välgörande ändamål istället för att ge julklappar till medarbetarna.  Gåvan, som i år motsvarar 500 kr/anställd, går denna gång till tre organisationer; Majblomman, Vi-skogen och Läkare utan gränser. 

 – Vi är glada över att julklappspengarna kommer till nytta inom tre olika områden som vi alla tycker är viktiga att stödja; arbete mot barnfattigdom i Sverige, plantering av träd som bidrar både till att minska fattigdomen  och är bra för miljön och hjälp till människor som drabbats av väpnade konflikter i bl.a. Ukraina,  säger Tomas Uddin, Marknads- och kommunikationschef på Landshypotek Bank.

Här kan du läsa mer om de tre organisationerna som Landshypotek Bank skänker pengar till i år: 

Majblomman
Majblommans arbete för att motverka barnfattigdomen i Sverige sker året runt. I en tid som de flesta förknippar med paket, önskelistor och överflöd kämpar många familjer för att få vardagen att gå ihop, i år kanske än fler än tidigare med tanke på den ekonomiska utvecklingen i samhället. Genom att skänka pengar till Majblomman kan fler barn få en varm jacka, nya skor och julklappar.

Vi-skogen
Vi-skogen planterar träd som tar människor ur fattigdom. Träden bidrar till ökade skördar – både direkt och indirekt. Träden ger frukt, foder till djuren ved och byggmaterial. Träden gör också att böndernas grödor växer bättre: träden hindrar bördig jord från att spolas bort vid kraftiga skyfall, ger skugga mot stark sol och binder näringsrikt kväve i marken. Att odla träd och grödor tillsammans för en hållbar miljö och bättre levnadsförhållanden är basen i Vi-skogens arbete. För närvarande arbetar VI-skogen i tre länder i Östra Afrika: Kenya, Tanzania och Uganda.

Läkare utan gränser
Läkare utan gränser ger medicinsk katastrofhjälp till människor som drabbats av väpnade konflikter, kriser, epidemier och naturkatastrofer samt till befolkningsgrupper som saknar sjukvård på grund av social eller geografisk isolering. Insatserna pågår dygnet runt och på flera håll i världen, bland annat i stora delar av Afrika, Afghanistan och i Ukraina där man ger medicinsk vård till dem som har fastnat i eller tvingats fly från striderna.