Landshypoteks snitträntor för bolån i november

Landshypotek Bank fortsätter att erbjuda konkurrenskraftiga bolåneräntor till landets alla villa- och fritidshusägare. Nu har de genomsnittliga räntorna för de bolån som kunderna tog hos oss, eller villkorsändrade, under november månad publicerats. Lägst snittränta, 3,01 procent, fick  bolånetagarna som valde rörlig ränta. 

Ökade kostnader gör att allt fler hushåll ser över hur utgifterna kan sänkas på olika sätt och för många är bolånen den enskilt största posten.

  – Av de snitträntor som öppet redovisas varje månad framgår det tydligt att den genomsnittliga räntan som bolånetagarna fick betala hos olika banker kan skilja sig åt en hel del. För många husägare kan det alltså löna sig ordentligt att utmana sin bolånebank, varför mitt främsta spartips inför nästa år är att börja räkna på och jämföra olika bolånealternativ, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Snitträntor för november

De kunder som i november tecknade Landshypoteks rörliga bolån (3 månaders bindningstid) fick i snitt en ränta på 3,01%. För 1-års löptid var snitträntan 3,76%, medan kunder som valde 2 års bindningstid fick en snittränta på 4,03%. Lån med löptider 3 och 5 år snittade på 4,12%, respektive 4,09%.

landshypotek.se ser du alla de bolåneräntor som Landshypotek Bank just nu erbjuder på olika bindningstider och för olika belåningsgrader. Bästa effektiva ränta, per 5 december, är 3,11% på lån med tre månaders bindningstid och en belåningsgrad upp till och med 60%.

 

Det lönar sig oftast att jämföra!

Vissa banker kan du behöva ta kontakt med för att förhandla räntan, andra publicerar öppet sina ränteerbjudanden för olika löptider på sina hemsidor. Hos Landshypotek kan du vara trygg med att alla kunder med samma förutsättningar – utifrån bostadens värde, lånebelopp och tidpunkt – erbjuds samma ränta.

finansportalen.se går det jämföra de olika bankernas snitträntor, det vill säga den genomsnittliga räntan som respektive bank historiskt har erbjudit sina kunder för olika bindningstider månad för månad.

Upp och ner i senaste räntejusteringarna

Med anledning av ökade kostnader på den upplåning som Landshypotek gör på marknaden höjde banken bolåneräntorna för 3-månaderslånen med 0,25 procentenheter den 25 november, medan räntorna på bolån med 4-10 års löptid sänktes med 0,10 – 0,15 procentenheter den 1 december.