Pepparkakshjärtan på tråd

God jul och tack för i år!

2023 går mot sitt slut. Bäst kan det summeras som obalanserat. Vädret har varit instabilt, liksom räntemarknaden, valutan, prisutvecklingen och det geopolitiska läget. Men det finns också en hel del att vara glada och stolta över.  Stort tack för i år och på återhörande!

Till alla våra ägare, bolånekunder, sparare, samarbetspartners och andra vänner tillönskas en riktigt god jul och ett gott nytt 2024.

Här kan du se hur några av oss Landshypotekare sammanfattar 2023 och vilka förhoppningar vi har inför nästa år

Så når du oss i mellandagarna

Vi är glada över alla de samtal vi dagligdags har med er kring lån och sparande, möjliga vägval och det ekonomiska läget. Det är er vi finns till för och ingen fråga är för stor eller liten – så tveka inte att höra av dig när du vill dela dina tankebanor eller har någon fundering! Vi är tillbaka efter julledigheten onsdagen 27 december och på fredagen 5 januari stänger Kundservice och växeln lite tidigare, klockan 13.00. I övrigt når du oss som vanligt. 
Kontakta oss

 

Det är vi extra stolta över!

Här är något av det vi är extra stolta över 2023

Att vi är starkare tillsammans
Vi har funnits för våra ägare, landets jord- och skogsbrukare, i snart 200 år. I en osäker tid är det extra skönt att ha sin bank nära och andra branschkollegor att bolla med. Därför har vi satsat än mer på att dela kunskap och erfarenheter mellan varandra och har bjudit in fler i gemenskapen, på egen hand eller tillsammans med samarbetspartners. Ett exempel är det nystartade forumet för kvinnor i eller med ett intresse för de gröna näringarna. 

Att spararna fick mer i ränta på sina pengar
När räntorna steg gick vi i täten för att spararna också skulle få mer för sina sparpengar. Sparräntorna har höjts sju gånger under året och 1000-tals nya kunder, som efterfrågar ett tryggt lättillgängligt buffertkonto, har välkomnats till oss.

Att vi har varit en trygg bolånebank för villakunderna
I en osäker tid stannar man gärna där det upplevs som tryggt och stabilt. Det gäller även alla de husägare som valt oss utifrån vår utmanarposition på bolånemarknaden; med en helt transparant prissättning, konkurrenskraftiga villkor och smidighet när hushållets största kostnad, bolånen, flyttades från en annan bank. Att vi snabbt kunde börja sänka bolåneräntorna under senhösten, efter att räntemarknaden stabiliserats något och upplåningskostnaden minskade, känns jättebra när många har det tuffare att få vardagsekonomin att gå ihop.

Att vi har underlättat för våra kunder att ta kloka beslut
Efterfrågan på handgriplig fakta, marknadsprognoser och någon att diskutera den egna och företagets ekonomi har varit stor. Vi har därför lagt kraft på att vara extra tillgängliga för att möta upp frågor, funderingar, och även oro. De digitala räntespaningarna för våra kunder har varit uppskattade för att kunna fatta kloka beslut, liksom kommentarerna på hur Riksbankens styrräntebesked kan påverka lånekostnaderna framöver.